Dzsudzsák az első percben gólpasszt adott, de nem nyert a PSV

Vágólapra másolva!
2008.02.09. 21:36
Döntetlent ért el hazai pályán a PSV Eindhoven a Heerenveen ellen a holland labdarúgó-bajnokságban. Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt, és szabadrúgásból az első percben gólpasszt adott Otman Bakkalnak. A vendégcsapat a második félidő elején egyenlített Michael Bradley révén.
Dzsudzsák előtt hatalmas helyzet adódott az első félidőben, de lövését bravúrral védte Vandenbussche
Pics United
Dzsudzsák előtt hatalmas helyzet adódott az első félidőben, de lövését bravúrral védte Vandenbussche
Dzsudzsák előtt hatalmas helyzet adódott az első félidőben, de lövését bravúrral védte Vandenbussche
Pics United
Dzsudzsák előtt hatalmas helyzet adódott az első félidőben, de lövését bravúrral védte Vandenbussche

Itt még örülhetett Dzsudzsák és Bakkal
Pics United
Itt még örülhetett Dzsudzsák és Bakkal
Újabb rangadó várt a PSV-re, Sef Vergoossen együttese ezúttal a Heerenveent fogadta. Dzsudzsák Balázs természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet, az eindhoveni mester a már-már kőbe vésett (Gomes – Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides – Afellay, Bakkal, Simons – Farfán, Dzsudzsák – Lazovics) összeállításában küldte fel csapatát.

Nem kellett sokat várni, mindössze negyvenöt másodperc telt el, és megszerezte a vezetést a PSV: Dzsudzsák végzett el jobbról szabadrúgást, a középre lőtt labdára Otman Bakkal reagált a leggyorsabban, és középről a hálóba fejelt.

A Heerenveen azonban nem roppant meg a bekapott góltól, többször is veszélyes helyzet alakult ki Gomes kapuja előtt, ám a brazil kapus mindig a helyén volt. Szerencsére akkor is hatalmas bravúrral tudott védeni, amikor Dzsudzsáktól a PSV tizenhatosánál elvette a labdát Gianni Zuiverloon, és ezután Gerard Sibon remek lövést küldött kapura.

Dzsudzsák szinte egyből javíthatta hibáját, ígéretes szabadrúgását azonban biztosan fogta Brian Vandenbussche. A 25. percben ziccert hibázott a magyar szélső: Ibrahim Afellay kiugrott (Zuiverloon a túloldalon csúnyán beragadt), és nagyon önzetlenül Dzsudzsák elé tálalt, az exdebreceni azonban a belga kapusba vágta a labdát.

Hiába adódott több helyzet mindkét kapu előtt, 1-0-s PSV-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

FEHÉR CSABA GÓLPASSZA

Nem csak Dzsudzsák Balázs, hanem egy másik Hollandiában légióskodó magyar játékos is gólpasszal zárta a szombati mérkőzését: Fehér Csaba kezdőként lépett pályára a NAC Bredában az Utrecht elleni mérkőzésen, és a második percben az ő labdáját értékesítette Rob Penders, eldöntve ezzel a találkozót. A magyar játékost a szünetben lecserélte edzője.
Az 52. percben azonban elolvadt ez az előny, a Heerenveen aktívan kezdte a második félidőt, és egy felívelés után lefejelt Sibon-labdát Michael Bradley lőtte a hálóba. Az amerikai játékos édesapja egyébként Bob Bradley, az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya.

Nem sokkal később nagy lökdösődés alakult ki az oldalvonal mellett, a holland bajnokság (vagy inkább az egész világ) legrutinosabb még aktív játékvezetője, az 1984 óta élvonalbeli kerettag Roelof Luinge sárgát adott mind Dzsudzsáknak, mind Zuiverloonnak.

A folytatásban a PSV próbált kezdeményezni, de nem tudta bevinni a győztes gólt Vandenbussche kapujába. Dzsudzsák végig a pályán volt, és bár ezúttal nem lehetett győztes csapat tagja, elmondhatja magáról, hogy vele még nem kapott ki az eindhoveni együttes.

HOLLAND LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG

24. FORDULÓ
PSV EIndhoven - Heerenveen 1-1 (Bakkal 1. ill. Bradley 52.)
NAC Breda - Utrecht 1-0 (Penders 2.)
De Graafschap - Feyenoord 1-3 (Schöne 18. ill. Makaay 45., Hofs 56., 63.)
Vitesse - Groningen 2-1 (Gommans 34., Van der Schaaf 75. ill. Meerdink 56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik