Elefántcsontpart üzent a riválisoknak Benin földbe döngölésével

Vágólapra másolva!
2008.01.25. 20:14
Elefántcsontpart együttese kiütéssel nyert Benin válogatottja ellen a labdarúgó Afrika-kupa B csoportjának második fordulójában péntek este Sekundiban. A gólgyártást Didier Drogba kezdte meg, majd sorrendben Yaya Touré, Abdulkader Keita és Aruna Dindane volt eredményes. A beniniek csak szépíteni tudtak Razak Owomoyossi révén.
A jól ismert örömtáncot ma is bemutatták párszor Drogbáék
A jól ismert örömtáncot ma is bemutatták párszor Drogbáék
A jól ismert örömtáncot ma is bemutatták párszor Drogbáék
A jól ismert örömtáncot ma is bemutatták párszor Drogbáék

A Nigéria elleni minimális különbségű győzelemmel kezdő Elefántcsontpartra a második fordulóban rutinfeladat várt: a második kontinenstornáját megélő Benin ellen lépett porondra.

Az első meccsen nem igazán villogó Drogbát most a Kalou, Dindane, Keita trió támogatta meg hátulról, ennek ellenére az első helyzet a beniniek előtt adódott.

A 10. percben Razak Owomoyossi, a Helsingborg légiósa kevergetett a tizenhatoson belül jobb oldalról betörve, majd tüzelt is, a labda a hálót súrolta, de kívülről.

Duplán válaszoltak az "Elefántok", Drogba-Dindane összjáték után utóbbit csak a kapufa fosztotta meg a góltól, egy percre rá Kalou kapáslövése törhette volna meg a jeget.

A félidő végén aztán kijött a két csapat közötti tudáskülönbség: a 39. percben Yaya Toré ugratta ki Drogbát, aki ügyesen gurított 14 méterről Rachad mellett az kapuba.

A két Touré fivér gondoskodott arról, hogy már a félidőre magabiztos előnyhöz jusson a csapat: Kolo szöglet után több védőt is becsapva tálalt a gólvonalra Yayának, akinek nem volt más dolga, mint bepofozni a játékszert a hálóba.

A második félidőben a benini kapus csapnivaló kirúgása meg is pecsételte a "Mókusok" sorsát, Abdulkader Keita, a Lyon légiósa kegyetlenül kihasználta a hibát, és megszerezte csapata harmadik találatát.

A 62. minutumban aztán Didier Drogba ismét megcsillogtatta tudását, pazar labdalevétel után nagyszerűen ívelt bokából Dindane fejére, aki 12 méterről mattolta Rachadot.

A slusszpoén Owomoyossié volt, aki Sessegnon beadása után ugyancsak megmutatta, remekül tud fejjel célozni, és szépített Rheinhard Fabisch együttesének.

LABDARÚGÓ AFRIKA KUPA

B-CSOPORT, MÁSODIK FORDULÓ
Elefántcsontpart – Benin 4-1 (Drogba 39., Y. Touré 44., A. Keita 53., Dindane 62., ill. Owomoyossi 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik