Rogerio Ceni a hazai rendezésű világbajnokságon is védene még

Vágólapra másolva!
2007.11.02. 11:25
Nagy tervei vannak Rogerio Ceninek. A Sao Paulo veterán kapusa ugyan már 34 éves, de ő még a hét év múlva esedékes brazíliai világbajnokságon is védené a házigazda együttes hálóját.
Rogerio Ceni a bajnoki cím megnyerése után
Reuters
Rogerio Ceni a bajnoki cím megnyerése után
Rogerio Ceni a bajnoki cím megnyerése után
Reuters
Rogerio Ceni a bajnoki cím megnyerése után

Megvédte címét a Sao Paulo együttese, amelynek idén is egyik legfontosabb láncszeme a kapus, Rogerio Ceni volt. A 34 éves futballista nem csak a háló előtt remekelt, de a góllövésből is kivette a részét: négy tizenegyese mellett két szabadrúgást is értékesített.

A klub alkalmazásában 1990 óta álló kapus 770 mérkőzésén 77 alkalommal volt eredményes. Rogerio Ceninek azonban még van egy nagy álma.
„Szeretném védeni a brazil válogatott kapuját a 2014-es világbajnokságon. Hatalmas öröm lenne nekem, ha itt, a Morumbiban én állhatnék a háló előtt az egyik meccsen.”

A kiváló sportember a hazai rendezésű torna idején már 41 éves lesz, így kicsi az esélye annak, hogy valóban az ő nevével kezdődjön a brazil csapat összeállítása.

Rogerio Ceni 1997 óta 17 alkalommal védte a nemzeti csapat hálóját, de 2006 márciusában húzta fel utoljára a címeres mezt, és Dunga nem igazán vele képzeli el a jövőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik