Brazília: Romario vezetőedző lett a Vasco da Gamánál

Vágólapra másolva!
2007.10.23. 23:15
A korábbi világbajnok labdarúgó, Romário (képünkön jobbra) ugyan még nem jelentette be hivatalosan, hogy visszavonul az aktív játéktól, hétfőn mégis kinevezték átmeneti vezetőedzőnek a Vasco da Gama együttesénél. A 41 éves csatár eddig játékosa volt a Vascónak, de órákkal azt követően, hogy Calso Rothot menesztették, már ő vette át a kispadot.

„A Vasco a legutóbbi mérkőzéseken a megszerezhető harminc pontból csak ötöt gyűjtött be, ezért tennem kellett valamit” – indokolta a döntést Eurico Miranda, a klub elnöke egy rádióinterjúban.

„Beszéltem Romarióval, aki vállalta a felelősséget a csapatért” – tette hozzá.

A Rio de Janeiró-i, azaz helyi születésű, 85-szörös válogatott támadó már szerdán bemutatkozik vezetőedzőként, akkor ugyanis a Vasco a mexikói Americával játssza le a Copa Sudamericana negyeddöntőjéneek visszavágóját. A brazil gárdának 2-0-s hátrányt kellene ledolgoznia.

Ugyanakkor a klub vezetői és Romario sem tisztázta, hogy a munkát csak addig vállalta, amíg megtalálják az utódját, vagy tartósan berendezkedhet szakvezetőként.

A saját nyilvántartása szerint pályafutása során több mint 1000 gólt szerző kiválóság a Vasco da Gama legutóbbi két meccsén kispados volt, de nem lépett pályára.

Calso Roth egyébként már a második edző volt a Maracana stadionban, akinek idő előtt kellett vennie a kalapját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik