Scolari négymeccses eltiltást kapott, de Mourinho pályázik a helyére

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 14:41
José Mourinho az angol első osztályú Chelsea FC-t elhagyó 44 éves sztáredző a portugál nemzeti válogatottnál folytathatja pályafutását - értesült a Skyports brit sportportál.
José Mourinhónak úgy tűnik nem lesz nehéz munkát találnia
José Mourinhónak úgy tűnik nem lesz nehéz munkát találnia
José Mourinhónak úgy tűnik nem lesz nehéz munkát találnia
José Mourinhónak úgy tűnik nem lesz nehéz munkát találnia

Négymeccses eltiltás a verekedős Scolarinak

Az UEFA négymérkőzéses eltiltással sújtotta Luiz Felipe Scolarit, a portugál válogatott szövetségi kapitányát, aki múlt szerdán, a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után rátámadt Ivica Dragutinovicot. Az 1-1-gyel végződött lisszaboni találkozót követően a szerb hátvéd heves szóváltásba keveredett Ricardo Quaresmával, aki sportszerűtlenül nem adta vissza a Nemanja Vidic sérülésekor kirúgott labdát a balkániaknak. A brazil tréner beavatkozott a vitába, és - a tévéfelvételek tanúsága szerint - megpróbált behúzni egy balegyenest Dragutinovicnak, aki épphogy el tudott hajolni. Az UEFA a négymeccses büntetés mellett 12 ezer eurós bírságot is kiszabott Scolarira, míg a kiállított Dragutinovic két találkozót kénytelen kihagyni. (MTI)
Mourinho családjának egy közeli jóbarátja szerint a tréner mindenképpen visszatér hazájába, és a portugál válogatottnál kaphat állást.

Természetesen nem sportvezetőként, hanem szövetségi kapitányként merült fel a tréner neve a luzitánoknál.

További értesülések szerint a BL-győztes edző csütörtök reggel a Chelsea játékosaitól is elbúcsúzott, s közölte velük, a következő 48 órán belül a portugál válogatotthoz kerül.

Az információ azért is felettébb érdekes, mert a nemzeti csapatnak jelenleg van szövetségi kapitánya, ám a brazilokkal világbajnok Luiz Felipe Scolari alatt finoman szólva is inog a kispad.

Bár korábban a portugál szövetség jelezte szándékát, hogy a 2010-es vb-ig bizalmat szavaz Scolarinak, a helyzet mostanra nagyot változott.

Az Eb-selejtezőkön mutatott sorozatos botlások után Scolari könnyen lehet végzetes hibát követett el a szerbek elleni hazai válogatott-mérkőzésen, mivel a meccs után parázs jelenet közepette megütötte a szerb védő Ivica Dragutinovicsot.

Scolari ezért csütörtökön négymeccses eltiltást és 12000 eurós pénzbüntetést kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).

Ha Mourinhón múlik, nem ússza meg ennyivel a brazil tréner.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik