U17-es vb: Nigéria lesz a döntőben Spanyolország ellenfele

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 14:04
Címkék
A nigériai labdarúgó-válogatott került be az U17-es világbajnokság fináléjába, miután 3-1-re verte a elődöntőben Németországot. Az afrikai csapat a 17. percben már 2-0-ra vezetett, Kroos révén csak szépíteni tudott Heiko Herrlich csapata. A második félidő hosszabbításában ráadásul bebiztosította a győzelmet Nigéria.
Yakubu Alfa (jobbra) szerezte a második nigériai gólt
Reuters
Yakubu Alfa (jobbra) szerezte a második nigériai gólt
Yakubu Alfa (jobbra) szerezte a második nigériai gólt
Reuters
Yakubu Alfa (jobbra) szerezte a második nigériai gólt

Rosszul indult a németek számára a mérkőzés, nem telt el húsz perc, amikor a nigériaiak már két góllal is vezettek.

A 10. percben egy röviden kifejelt szöglet után Haruna bombaerős lövést küldött kapura, a labda kipattant Vollath kapusról, és a szemfüles Chrisantus közelről végül bekotorta.

Hét perccel később Alfa szánta el magát jó 20 méterről lövésre, a kissé kint álló Vollath hárítani akart, de végül a kezéről a hálóba pattant a játékszer.

A kezdeti sokkból a félidő közepén kezdett éledezni a német csapat, és egy szép egyéni teljesítmény után sikerült a szépítés is: Kroos egy csellel tisztára játszotta magát, majd ballal kilőtte a kapu jobb sarkát.

A második játékrész hosszabbításában a német válogatott egy védelmi hibáját követő góllal bebiztosította a győzelmét Nigéria: a játékvezető les miatt érvénytelenített egy nigériai találatot, Vollath kapus Rauschhoz gurította a szabadrúgást, ő vissza akarta játszani, de éppen Akinsolához passzolt, aki a tizenhatoson kívülről átemelte a kapust, és végleg eldöntötte a meccset.

A döntőben Spanyolország lesz a nigériai csapat ellenfele.

U17-es labdarúgó-világbajnokság, elődöntő:

Nigéria – Németország 3-1 (2-1)
G: Chrisantus (10.), Alfa (17.), Akinsola (90+4.) ill. Kroos (33.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik