Bicskei a zambiai válogatott élén vághat neki a vb-selejtezőknek

Vágólapra másolva!
2007.08.29. 21:22
A Zambiai Labdarúgó-szövetség (FAZ) Bicskei Bertalant nevezte ki nemzeti válogatottja szövetségi kapitányának. Korábban Noel Tosi tűnt a poszt várományosának, ám a szövetség felülvizsgálva korábbi döntését a magyar szakembernek szavazott bizalmat.
Bicskei Újpesten nem kellett, Zambiában igen
NS-archív
Bicskei Újpesten nem kellett, Zambiában igen
Bicskei Újpesten nem kellett, Zambiában igen
NS-archív
Bicskei Újpesten nem kellett, Zambiában igen

Zambiában bizonyíthat a jövőben Bicskei Bertalan a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. A Zambiai Labdarúgó-szövetség az elmúlt hét pénteki ülésén döntött arról, hogy Bicskei legyen a nemzeti együttes új trénere.

A váratlan hírről Times of Zambia című lap számolt be, amely megemlíti, hogy a válogatottnak mihamarabb új vezetőt kellett találnia, hisz Zambia decemberben megkezdi szereplését a 2010-es világbajnoki selejtezőkön.

Ugyan az afrikai ország szövetsége már több hete bejelentette, és kész tényként közölte, hogy Noel Tosi lesz három évig a válogatott szövetségi kapitánya, a megállapodás mégis elmaradt. A francia szakember megunta a vezetők tétlenségét, és hátat fordított az afrikai kispadnak.

A zambiai sajtó igen jó képet fest a magyar edzőről, szerintük Bicskei olyan kvalitású edző, akinek remek szakmai múltja van, és tökéletesen alkalmas lesz a poszt betöltésére.

A szakember korábban Magyarországon dolgozott a Bp. Honvéd és a Videoton, valamint az MTK együttesénél (a kispestiekkel szerzett bajnoki címe mellett a legnagyobb sikere, hogy 1984-ben Európa-bajnokságot nyert az ifjúsági válogatottal). Legutóbb rövid és nem túl eredményes időszakot töltött az Újpest kispadján. Kétszer a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, és megfordult a malajziai nemzeti csapat élén is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik