Női labdarúgás: Vágó Fanny remek bemutatkozása a Bundesligában

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.28. 14:58
Még csak 16 esztendős, de az elmúlt hónapokban már több sikernek volt részese, mint mások egész pályafutásuk során. Vágó Fanny (képünkön) két éve robbant be a női futballba, amikor 42 találattal a futsal NB I gólkirálynője lett, majd az előző szezonban már az 1. FC Femina ’93 nagypályás együttesében szerepelt, és ahogy az a rákospalotaiaktól elvárható, magyar bajnoki címet szerzett.
Az ötszörös válogatott játékos – aki édesapjánál, Vágó Attila szövetségi edzőnél mutatkozott be a nemzeti tizenegyben Szlovákia ellen – egy héttel ezelőtt a Bundesligában szereplő TSV Crailsheimhez igazolt, s rögtön első meccsén góllal mutatkozott be új csapatában.

„A német együttes vezetői az Írország és a Románia elleni Eb-selejtezőn néztek meg, majd megkértek, utazzak ki próbajátékra a Nürnbergtől egy órára lévő Crailsheimbe” – mondta Vágó Fanny.

„Az első meccsen az élvonalbeli Bayern München ellen játszottunk, rúgtam egy gólt, és adtam egy gólpasszt, majd egy negyedosztályú együttes elleni felkészülési találkozón kétszer voltam eredményes.”

Az ifjú játékos emellett az edzéseken is remekelt, így nem meglepő, hogy a németek mindent elkövettek annak érdekében, hogy Vágó Fanny hozzájuk igazoljon.

„Olyan körülményeket biztosít a Crailsheim, amelyről álmodni sem mertem. Kintlétem során elvittek a csapatot szponzoráló vezető üzletébe, hogy válasszak magamnak autót, de mivel még nem vagyok tizenhét éves, nem lehet jogosítványom, ezért ezzel a lehetőséggel még nem élhetek. Profi szerződést írtam alá, az alapfizetésen kívül prémium is megilleti a csapatot, ezenfelül minden hónapban egyszer fizetik a repülőjegyem, hogy hazalátogassak Magyarországra” – mondta német lehetőségeiről a Szegeden született futballista.

Keresetéről ugyan nem beszélt, de információink szerint havonta több magyar férfi NB I-es labdarúgó juttatásánál többet spórolhat majd meg.

S hogy Vágó Fanny megéri a pénzét, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a játékos első Bundesliga-meccsén, az 1. FC Saarbrücken ellen a 76. percben még a léc mentette a fejesét, majd a 87. percben már a hálóba talált, pontot mentve ezzel együttesének, amely két fordulót követően veretlenül a negyedik helyen áll a német első osztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik