Kim Källströmöt 14 millió euróért sem engedi el az Olimpique Lyon

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 15:26
Kim Källströmhöz ragaszkodik az Olimpique Lyon, a francia bajnokcsapat ugyanis még 14 millió euróért sem engedte el Spanyolországba a svéd válogatott játékmestert. Pedig a Valencia éppen ennyit ajánlott a skandinávért, de a jelek szerint meghiúsul az üzlet. Källström már a harmadik futballista, akiről lemarad a Valencia a nyári átigazolási szezonban.
A lyoni Kim Källström (balra) 14 millió euróért sem lehet a Valenciáé
A lyoni Kim Källström (balra) 14 millió euróért sem lehet a Valenciáé
A lyoni Kim Källström (balra) 14 millió euróért sem lehet a Valenciáé
A lyoni Kim Källström (balra) 14 millió euróért sem lehet a Valenciáé

A jelek szerint a holland Wesley Sneijder, és az argentin Lucho González után a svéd Kim Källströmről is lemaradt a Valencia. Nem egy rivális együttes énekelte ki a sajtot a spanyolok szájából, hanem az Olimpique Lyon állt kötélnek. A franciák bizony megkérik a svéd játékos árát, úgy érzik 14 millió euró is kevés érte.

A Valencia ennél többet pedig nem hajlandó fizetni a 24 esztendős sandvikeni születésű középpályásért. Ez az átigazolási időszak tehát nem a tavalyi évad negyedik helyezettjéről szól, a három kiszemelt közül egyet sem sikerült becserkészniük.

Jean-Michel Aulas lyoni klubelnök azzal indokolta az ellenállást, hogy Éric Abidal, Florent Malouda, Alou Diarra és Tiago eladása után semmi pénzért nem válna meg újabb sztárjátékosától. Pedig az említett kvartett nem kevesebb, mint 60 millió eurót hozott a konyhára.

Aulas szerint nagy ostobaság lenne Källströmtől is megválni, ha ő is kiválna, akkor kevesebb, mint egy hónap alatt kellene egy teljesen új csapatot építeni. Márpedig ebben a garnitúrában a svéd irányítóra kulcsfontosságú feladatok várnak.

A BK Hacken futballistává érő Källström 2001-ben elhagyta nevelőegyesületét, a Djurgardennél lehúzott két szezon után 2003 nyarán Franciaországba szerződött. Három szezonon át a Rennes-t erősítette, ha Lyonból nem áll tovább, akkor hamarosan a harmadik idényét kezdheti az Olympique-nál.

Ezek után a Valencia kénytelen lesz új vizekre evezni. A cél változatlan: egy minőségi középső középpályás szerződtetése. Felröppent a hír, miszerint a Getafét erősítő Javier Casquero talán a Mestallába érkezhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik