Világbajnok védővel erősít a nyári „vérátömlesztésen” áteső Lyon

Vágólapra másolva!
2007.07.08. 19:55
A hatszoros francia bajnok Olympique Lyon együttese négy évre kötelezte el az Internazionale és az olasz válogatott balhátvédjét, Fabio Grossót, akiért ötmillió fontot fizettek ki a Rhone-partiak a milánói klubnak. A világbajnok védő a franciák harmadik nagyobb igazolása Bodmer és Keita megvétele után.
Fabio Grosso az Inter mezét cseréli a Lyonéra
Fabio Grosso az Inter mezét cseréli a Lyonéra
Fabio Grosso az Inter mezét cseréli a Lyonéra
Fabio Grosso az Inter mezét cseréli a Lyonéra

Fabio Grosso, miután vasárnap átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, aláírta négyéves szerződését a francia bajnokhoz, így elhagyja Massimo Moratti klubját, az olasz ligát toronymagasan megnyerő Intert.

A Lyon a Barcelonába távozó Eric Abidal helyére igazolta a védőt, akit hétfőn nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutatnak be.

Grossónak évi 2,5 millió euró üti majd a markát és a 11-es számú mezt viselheti Alain Perrin együttesében.

Biztosan akadnak majd olyanok a francia klub szurkolói között, akik vegyes érzelmekkel fogadják a játékost, hiszen az olasz-francia vb-döntőn a tizenegyespárbaj során az ő belőtt büntetője döntött az itáliaiak javára, és kárhoztatta ezüstre a gallokat.

A csupaszív játékáról és küzdőszelleméről messze földön híres Grosso azonban nagy szolgálatot tehet a dél-franciáknak, akiknél a győztes szezon végére morális válságba torkollt néhány személyes ellentét.

A hatodik bajnoki címet ünneplő Lyon szurkolói eseménydús hónapokat élnek át mostanság. A csapat trénere, Gerard Houllier még tavasszal adta távozásra a fejét, a nyáron Tiago, Abidal és Berthod vált el a klubtól, s a napokban várhatóan Florent Malouda is búcsút int az egyesületnek.

Az OL ezzel a nyári átigazolási szezon egyik legaktívabb szereplője, 30 milliós kiadása mellett 50 millió euró körüli bevételt kasszírozhat, amennyiben igaz a L’Equipe értesülése, miszerint hétfőn jelentik be Malouda Chelsea-be igazolását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik