A hajrában menekült meg a vereségtől a 11-est hibázó Boca Juniors

Vágólapra másolva!
2007.05.18. 09:52
A nagy múltú Boca Juniors számára nem jelentett előnyt a hazai pálya a Libertad elleni Libertadores-kupa negyeddöntőben, hiszen csak a hajrában szerzett góllal egyenlített az első felvonásban. Az argentin sztárcsapat Európában is jól ismert klasszisa, Juan Roman Riquelme a 64. percben büntetőt rontott, így roppant nehéz visszavágó elé néz a Buenos Aires-i együttes.
Martin Palermo ünnepli az egyenlítést
Reuters
Martin Palermo ünnepli az egyenlítést
Martin Palermo ünnepli az egyenlítést
Reuters
Martin Palermo ünnepli az egyenlítést

A találkozó a második félidő közepétől vett többször drámai fordulatot, addig egyik csapat hálója sem rezdült. A 64. percben a Bombonera Stadion szinte „felrobbant” az örömtől, ugyanis a paraguayi 16-oson belül szabálytalankodtak Riquelmével szemben, s a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott.

Az FC Barcelonát és a Villarrealt is megjárt irányító állt a labda mögé, s a hazai közönség megdöbbenésére ugyanúgy rontott, mint a Bajnokok Ligája tavalyi elődöntőjének visszavágóján. Akkor az Arsenal kapuját őrző Jens Lehmann ütötte ki a próbálkozást, amellyel a londoniak jutottak a fináléba, míg ezúttal Luis Barbat járt túl az argentin futballista eszén.

A Libertad természetesen „szárnyakat kapott” hálóőre bravúrja után, s a 82. percben alaposan elcsendesítette a lelátót. A bal oldalról a csereként pályára lépett Martinez végzett el szabadrúgást, amelyet Mauricio Caranta a keresztléc fölé akart tolni. A kapus azonban elvétette a mozdulatot, így a labda a hálóba hullott.

Hat perccel később úgy tűnt, hogy egyenlített a Boca, de Martin Palermo találatát les miatt érvénytelenítette a bíró. A végén sokan már elkönyvelték a vendégek diadalát, amikor ismét Palermo érkezett a kapu elé, s Rodrigo Palacio közreműködésével egalizált.

LIBERTADORES-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

1. MÉRKŐZÉS:
Boca Juniors (argentin)-Libertad (paraguayi) 1-1 (Palermo 91., illetve Martinez 82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik