Kiesett a 2005-ös győztes Sao Paulo, vesztett, de továbbjutó a Boca

Vágólapra másolva!
2007.05.10. 08:53
Az argentin Boca Juniors, a brazil Gremio és az uruguayi Defensor Sporting jutott be magyar idő szerint csütörtökre virradóra a labdarúgó Libertadores Kupa (a dél-amerikai bajnokok ligája) negyeddöntőjébe. Egy nappal korábban a kolumbiai Cucuta és a mexikói America kvaalifikálta magát a legjobb nyolc közé, míg további három visszavágót csütörtökön és pénteken rendeznek meg.
Edmilson (balra) és Patricio, a Gremio játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 2-1-es összesítéssel továbbjutott a Sao Paulo ellen
Reuters
Edmilson (balra) és Patricio, a Gremio játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 2-1-es összesítéssel továbbjutott a Sao Paulo ellen
Edmilson (balra) és Patricio, a Gremio játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 2-1-es összesítéssel továbbjutott a Sao Paulo ellen
Reuters
Edmilson (balra) és Patricio, a Gremio játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 2-1-es összesítéssel továbbjutott a Sao Paulo ellen

Az ötszörös Libertadores Kupa-győztes Boca Juniors kikapott ugyan 3-1-re a szintén argentin Velez Sarsfield otthonában, az első mérkőzésen aratott 3-0-s győzelmének köszönhetően azonban 4-3-as összesítéssel továbblépett a torna negyeddöntőjébe.

A Velez – amelynek edzője, a korábbi mexikói szövetségi kapitány Ricardo La Volpe három örömteli hónapot töltött nemrégiben a Bocánál – mindent megtett, hogy behozza a hátrányát, de miután Mauro Zarate vezető góljára (14. p.) a Boca részéről Juan Roman Riquelme a 32. percben válaszolt, már 5-1-re kellett volna nyernie a hazaiaknak a továbbjutáshoz.

Amikor két perccel később Pablo Ledesmát testi épséget veszélyeztető megmozdulásáért kiállították, fel is csillant a remény a Velez előtt, s Zarate szinte azonnal újra előnyt szerzett (36. p.: 2-1).

Mindent beleadtak a vendéglátók, de Mauricio Caranta, a Juniors kapusa remekül védett. A második félidőben Riquelme négy percen belül kétszer is a felső lécet találta el, majd a 79. percben Ramon Ocampo alakította ki a 3-1-es végeredményt.

A Boca 4-3-as összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé.

A brazil bajnok Sao Paulo – a Libertadores Kupa 2005-ös győztese – az első mérkőzésen csupán 1-0-ra győzött a Gremio ellen, így nehéz volt tippelni, hogy a két brazil együttes közül melyik lesz a továbbjutó.

A Porto Alegre-iek már a 18. percben behozták hátrányukat Tcheco góljával, aztán nem sokkal később lebicegett a pályáról Miranda durva belépője nyomán.

A Gremio végül még a rendes játékidőben kiharcolta a továbbjutást, miután 15 perccel a lefújás előtt Tuta Diego Souza elé fejelt, aki a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2-0).

A hazaiak ezzel 2-1-re megnyerték a párharcot, és készülhetnek a folytatásra. Az utóbbi három kiírásban legalább az elődöntőig mindig eljutó Sao Paulo útja véget ért.

Elvérzett a Flamengo is. A sorozatot 1981-ben megnyerő brazil gárdának csak halvány esélye volt azt követően, hogy 3-0-ra kikapott az első mérkőzésen a mindössze néhány ezres szurkolótáborral rendelkező uruguayi együttestől, a Defensor Sportingtól, de így is kis majdnem sikerült a bravúr.

A házigazdák középpályása, Renato két remekbe szabott, távoli találattal 2-0-s előnyhöz juttatta együttesét, de a harmadik, hoszabbítást jelentőtalálatot már nem sikerült megszereznie a Flamengónak.

Hector Baldassi játékvezetőnek rendőri kísérettel kellett elhagynia a stadiont, miután a Flamengo játékosai és vezetői rárontották, mondván, nem hosszabbított eleget. Ez persze a hazai közönséget is kellőképpen felhergelte, így a bíró testi épsége veszélyben volt.

LABDARÚGÓ LIBERTADORES KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
Flamengo (brazil)–Defensor Sporting (uruguayi) 2-0
Továbbjutott: a Defensor 3-2-es összesítéssel
Gremio (brazil)–Sao Paulo (brazil) 2-0
Tj.: a Gremio 2-1-es összesítéssel
Velez Sarsfield (argentin)–Boca Juniors (argentin) 3-1
Tj.: a Boca Juniors 4-3-as összesítéssel

KORÁBBAN:
Toluca (mexikói)–Cucuta (kolumbiai) 2-0
Tj.: a Cucuta 5-3-as összesítéssel
Colo Colo (chilei)–America (mexikói) 2-1
Tj.: az America 4-2-es összesítéssel

KÖVETKEZIK:
Santos (brazil)–Caracas FC (venezuelai)
Libertad (paraguayi)–Parana (brazil)
Necaxa (mexikói)–Nacionaal (uruguayi)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik