Történelmet írt az Internacional a Libertadores-kupában

Vágólapra másolva!
2007.04.20. 11:52
Először fordult elő, hogy a címvédő az első forduló után búcsúzzon a Libertadores-kupa küzdelmeitől. Az Internacional Porto Alegre hiába nyert 1-0-ra az uruguayi Nacional ellen, rosszabb gólkülönbsége miatt nem jutott tovább.
Hiába kaptak ki a Nacional játékosai, mégis ők jutottak tovább
Reuters
Hiába kaptak ki a Nacional játékosai, mégis ők jutottak tovább
Hiába kaptak ki a Nacional játékosai, mégis ők jutottak tovább
Reuters
Hiába kaptak ki a Nacional játékosai, mégis ők jutottak tovább

Meglepetésre már az első kör után búcsúzott az Internacional Porto Alegre együttese a Libertadores-kupában. A brazil együttes az utolsó fordulóban hiába verte meg 1-0-ra az uruguayi Nacional csapatát, mindössze a harmadik helyen végzett csoportjában és búcsúzott.

A kupa 47 éves történelmében ez volt az első eset, hogy a címvédő együttes a kiírás ilyen korai időszakában búcsúzott. A négyes csoportból egyébként a Nacional és az Emelec ellen 1-0-ra nyerő argentin Velez Sarsfield lépett tovább.

A csoport élén a Velez végzett, amely hat meccsen tizenegy pontot gyűjtött be. A Nacional és az Internacional egyaránt tíz ponttal zárt, de az uruguayiak gólkülönbsége jobb volt.

A braziloknak a mindent eldöntő találkozón legalább három találattal kellett volna legyőzniük a riválist, de Fernandao révén csak a 81. percben sikerült egy gólt szerezniük. Az a reményük sem vált be, hogy a Velez kikap az Emelectől.

Pedig az Internacional előtt volt több lehetőség is, Martin Hidalgo két veszélyes szabadrúgását is szépen hárította Muslera kapus, valamint a 17 éves Alexandre Pato is három nagy ziccert hibázott. A legnagyobb az volt, amikor a 19. percben a felső lécre fejelt, a labda Muslera hátára, majd onnan a mezőnybe pattant.

A brazilok ráadásul a 66. perctől emberhátrányban játszottak, miután Indio rálépett a földön fekvő ellenfelére.

A másik meccsen a Velez komoly ellenállásba ütközött az Emelec részéről, a négy védő előtt egy ötfős középpálya működött. A reteszt a 64. percben törte fel Ricardo La Volpe csapata, amikor Pellerano gyorsan elvégzett szabadrúgását Damian Escudero továbbította a hálóba.

Uruguayi részről továbbjutott a Defensor Sporting is, amely hiába kapott ki 3-0-ra a Gimnasia La Plata otthonában, az argentinoknak még egyet kellett volna rúgniuk a továbblépéshez. A csoport élén hibátlan teljesítménnyel a Santos végzett, amely a minden meccsét elbukó kolumbiai Deportivo Pastót intézte el 3-0-ra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik