Bizonytalan Romario jövője a Vascónál, bejelentkezett a Necaxa

Vágólapra másolva!
2007.04.14. 13:39
Eddig nem sikerült megrúgnia az ezredik gólját Romariónak, a volt válogatott brazil csatárnak. Ráadásul csapatának sem megy, az edző kirúgása után pedig további pályafutása is veszélybe kerülhet a Vascónál.
Romariónak nem ment az utóbbi meccseken
Reuters
Romariónak nem ment az utóbbi meccseken
Romariónak nem ment az utóbbi meccseken
Reuters
Romariónak nem ment az utóbbi meccseken
A Vasco da Gama csapata az utóbbi időben elsősorban Romario miatt van az érdeklődés középpontjában, az 1994-ben világbajnoki címet szerzett játékos ugyanis 1000. góljára tör.

999-ig semmi gond nem volt, de az ezredik csak nem akar megszületni, Romario három meccsen nem talált be.

Amellett hogy neki sem ment az utóbbi meccseken, a társak sem tettek ki magukért, ugyanis a csapat az elmúlt napokban két sorozatból is kipottyant: először a másodosztályú Gamától kapott ki 2-1-re a kupában, majd a Carioca bajnokságban a Botafogo ellen 4-4-et játszottak, és büntetőkkel 4-1-re vesztettek.

A sikertelenség az edző állásába került, ugyanis Renatót elbocsátották a vezetők.
„Remélem, a következő edzőnek nagyobb szerencséje lesz, mint nekem volt” – mondta a leváltott szakvezető egy sajtótájékoztatón. – „Nagyon büszke vagyok, hogy itt dolgozhattam. A Vasco életem klubja mind játékosként, mind edzőként. Brazíliában amúgy sem gyakori, hogy egy edző két évig ugyanazon a helyen dolgozzon.”

Renato bukását Romario is okozhatta, ugyanis hiába játszott kilencven percet a fentebb említett két meccsen, játéka nagyon statikus volt, nem jelentett veszélyt a kapura. Romariónak így a további pályafutása is veszélybe került a Vascóban, mivel az új edző várhatóan nem az ő egyéni ambícióit fogja előtérbe helyezni.

A brazil támadó iránt azonban van érdeklődés külföldről: a mexikói Necaxa elnöke ugyanis szívesen leszerződtetné őt a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszára, amennyiben csapata eljut.
„Ő az egyik lehetőség az erősítésre, megpróbálunk megállapodni vele” – mondta Javier Perez Teuffer. – „Óriási dolog lenne, ha a Necaxa színeiben szerezné meg az ezredik gólját.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik