Romario egyre közelebb az ezres határhoz

Vágólapra másolva!
2007.02.12. 10:59
Három gólt szerzett csapata, a Vasco da Gama bajnoki mérkőzésén Romario. Az Ausztráliából hazatért csatár a Volta Redonda ellen csereként beállva volt eredményes, csapata 6-1-re győzött. Most már csak tíz gól hiányzik neki a bűvös ezres határhoz.
Romario három góllal járult hozzá csapata sikeréhez
Romario három góllal járult hozzá csapata sikeréhez
Romario három góllal járult hozzá csapata sikeréhez
Romario három góllal járult hozzá csapata sikeréhez

A FIFA jóváhagyásának köszönhetően újra pályára léphetett Romario. A világbajnok brazil játékos eredetileg csak júniusban szerződhetett volna a Vasco da Gamához, mivel az idei szezonban két csapatban is szerepelt: az amerikai Miamiban, valamint az ausztrál Adelaide-ben.

A 41 éves klasszis a kispadon kezdte a Volta Redonda elleni bajnokit a riói állami bajnokságban, majd a 65. percben lehetőséget kapott edzőjétől. Ha már ott volt, nem tétlenkedett, tíz perc alatt három gólt szerzett.

Előbb a 69. percben fejelt az ötösről a hálóba egy jobb oldali beadást, a 75. percben egy kényszerítő után volt eredményes, majd a 79. percben újra egy jobb oldali beadás után fejelt gólt.

Saját statisztikái szerint ezzel a mesterhármassal már 990 gólnál jár 1994 világbajnoka, és már csak tíz hiányzik ahhoz, hogy elérje az ezer gólos álomhatárt. Ez korábban csak a háromszoros világbajnok Pelének sikerült.

A Sao Paulo csapata tovább folytatta remek szereplését a paulista bajnokságban, idén 12 meccsen nem talált legyőzőre. Legutóbb az ősi rivális Corinthians együttesét fektették két vállra.

Lenilson kezdte a gólgyártást, majd Rogerio Ceni kapus a félidő vége előtt egy büntetőből növelte az előnyt. Az 58. percben Leandro megszerezte a harmadikat, és biztos vezetése tudatában a Sao Paulo elkezdett trükközni. Ezt nehezen viselték a vendégek, előbb Magrao, majd Jadilson kapott piros lapot.

Jól megy a Santosnak is, amely minden 15 mérkőzése veretlen minden kiírást figyelembe véve. Vanderlei Luxemburgo csapata Cleber Santana duplájával győzte le a Santo Andrét egy esős mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik