Sepp Blatter: Lennart Johansson titkolózott

Vágólapra másolva!
2007.01.11. 16:06
Sepp Blatter ismét bírálta Lennart Johanssont, s most azt sérelmezi, a svéd sportvezető az indokoltnál később jelentette be, hogy ismét indul az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki székéért. A FIFA-főnök szerint ez tiszteletlenségre utal, hiszen korábban éppen az ellenkezőjét hirdette Michel Platini választási ellenfele.
Sepp Blatter nem igazán kedveli Lennart Johanssont
Sepp Blatter nem igazán kedveli Lennart Johanssont
Sepp Blatter nem igazán kedveli Lennart Johanssont
Sepp Blatter nem igazán kedveli Lennart Johanssont

„Ki kellett volna terítenie a kártyáit. Ez egyértelműen a tisztelet kérdése, Johansson úrnak is ezt kellett volna tennie” – mondta Blatter a Le Matin című svájci napilapnak.

A Reuters hírügynökségi jelentésében emlékeztetett arra, hogy kilenc évvel ezelőtt a most kritizáló sportvezető is az „utolsó pillanatban”, március 30-án jelentette be, hogy indul a nemzetközi szövetség 1998. június 8-i elnökválasztásán. Johansson ellenben már január 17-én nyilvánosságra hozta kandidálási szándékát.

Az UEFA elnöke tavaly július 11-én jelezte, korábbi terveit megváltoztatva újrajelölteti magát. Michel Platini ugyan sokkal korábban meghirdette kampányát, a hivatalos bejelentést azonban csak 11 nappal később tette meg…
A Le Matin megkérdezte Blattert, hogy kinek a győzelmét szeretné, s a válasz egyáltalán nem meglepő:
„Engedjék meg, hogy ezt mondjam: közelebb áll hozzám a labdarúgó, mint a sportvezető. De nem az én tistztem, hogy válasszak kettejük közül”.

Az UEFA elnökválasztására január 26-án kerül sor a düsseldorfi kongresszuson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik