Rummenigge: Az európai foci hóhéra Abramovics

Vágólapra másolva!
2006.11.28. 11:27
Karl-Heinz Rummenigge szerint a Chelsea tulajdonOsa, Roman Abramovics sokat árt az európai labdarúgásnak, mértéktelen költekezésével lehetetlen versenyre kelni. A Bayern München alelnöke az európai szövetség (UEFA) és az Európai Unió közös fellépésre lenne szükség, hogy egészségesebb irányt vehessen a földrész klubfutballja. A német klub most azt tervezi, hogy kilép a G-14 elnevezésű szervezetből, mert az már nem tölti be megalakulásakor kijelölt funkcióját.
Karl-Heinz Rummenigge sötéten látja a német csapatok jövőjét
Karl-Heinz Rummenigge sötéten látja a német csapatok jövőjét
Karl-Heinz Rummenigge sötéten látja a német csapatok jövőjét
Karl-Heinz Rummenigge sötéten látja a német csapatok jövőjét

„Abramovics fojtogatja az európai labdarúgást, nézzék csak meg, mit művel az átigazolási időszakok alatt. Miként lehetnének ilyen körülmények között versenyképesek a német csapatok. Nehezen hiszem, hogy a következő tíz évben bármelyik együttesünk bejutna egy európai sorozat döntőjébe” – mondta a korábbi kiváló csatár.

Rummenigge nem hozta fel ellenpéldának saját klubját, pedig a Bayern magabiztosan került idén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, arra is képes volt, hogy Milánóban győzze le 2-0-ra a rendkívül erős kerettel rendelkező Internazionalét. A Werder Bremen is derekasan helytáll, múlt héten 1-0-ra legyőzte az Abramovics által birtokolt Chelsea-t, igaz a továbbjutáshoz pontot kell szereznie a címvédő otthonában.

„A világ nyolcadik csodája lenne, ha a Werder elbúcsúztatná a Barcelonát. A Bremen gazdaságilag nem veheti fel a versenyt a spanyolokkal, elég, ha azt nézzük, hogy a televíziós jogokból 23 millió eurós bevételre tesz szert, míg a spanyol klub 143 millióval számolhat”

A Bayern már megtapasztalhatta, hogy milyen, szinte lehetetlen feladatot jelent a versengés a Chelsea gazdasági erejével. A bajor elitklub nem tudta megtartani legértékesebb labdarúgóját, Michael Ballackot, mivel a londoniak „visszautasíthatatlan” ajánlatot tettek.

Roman Abramovics alaposan átírta az európai erőviszonyokat
Roman Abramovics alaposan átírta az európai erőviszonyokat

„Csak remélni tudom, hogy az Európai Unió meg tudja valahogyan fékezni Abramovics költekezését, s a tévés jogok piacán keletkező egyenlőtlenséget” – jegyezte meg Rummenigge.

A G-14-gyel kapcsolatban annyit mondott az alapítótagnak számító Bayern alelnöke, hogy a csoportosulás tagjai önző módon cselekednek, így az együttműködés egyre nagyobb akadályokba ütközik.

„Napjainkban már mindenki kizárólag a saját érdekeivel törődik, megszűnt az egység. Világosan mondhatom: Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke és számos társa csak magáért harcol, ugyanezt teszik az olaszok és az angolok. Alaposan át kell gondolnunk, hogy van-e értelme a maradásunknak” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik