Branko Ivankovic is horvát kapitány lenne

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.07.18. 12:11
Címkék
Ami egyelőre a horvátországi labdarúgó szövetségi kapitány-választási procedúrában biztos, nagy meccsre van kilátás. Az előzetes hírekkel ellentétben Vlatko Markovic, a szövetség elnöke sem csak a külföldi szakember érkeztében látja a megoldás kulcsát, s bennfentesek szerint a Slaven Bilic, Igor Stimac, illetve Branko Ivankovic volt iráni kapitány hármasból kerülhet ki a győztes.
Branko Ivankovic a Nemzetin Sportnak azt mondta: vállalná a felelősséget
Branko Ivankovic a Nemzetin Sportnak azt mondta: vállalná a felelősséget
Branko Ivankovic a Nemzetin Sportnak azt mondta: vállalná a felelősséget
Branko Ivankovic a Nemzetin Sportnak azt mondta: vállalná a felelősséget

S hogy mivel támasztható alá Markovic véleménye? Nos, a Sportske Novosti című napilap éppen e tárgyban idéz az elöljárótól, s ami korántsem elhanyagolható, ezen újság igazgatóságának elnöke Zvonimir Boban, akit állítólag Markovic nagy ellenfelének tartanak majdan az elnöki pozícióért.

Igaz, attól, hogy hazai kapitányt akar (már) Markovic (is), még nem kell rajongania a '98-as vb-bronzos "kontingensért", mint ahogy teszi ezt az egykori zseni, Robert Prosinecki, aki egyértelműen fogalmazott:

"Csak a nagy generációból kerülhet ki az új, ideális kapitány."

Emellett a sajtó azt is megszellőztette, hogy Zlatko Kranjcar két év alatt 378 ezer eurót keresett a válogatott élén, s előrevetítik, hogy bárki is lesz a választott, Niko Kranjcar kikerül a kezdő tizenegyből. Azt is jósolják, hogy Lothar Matthäus nem akar két szék között a földre esni, vagyis egyelőre inkább Salzburgban marad, ahol Giovanni Trapattonival dolgozhat együtt.

Hétfőn Varasdon sikerült néhány mondat erejéig megállítani Branko Ivankovicot a Varteks-ZTE edzőmérkőzésen.

A szakember a németországi világbajnokságot követően, négy esztendő után állt fel az iráni kispadról, s a varasdi szakember rendkívül magabiztos volt:

"Korántsem lefutott még a kapitánykérdés – fogalmazott, – de nem is érdemes a dolgok elébe sem menni. Annyi bizonyos, hogy vállalnám a poszttal járó felelősséget, már csupán azért is, mert van tapasztalatom. Miroslav Blazevic mellett dolgoztam az 1998-as vb idején, illetve Irán válogatottját is kivezettem az idei világeseményre.”

Hangzatos kijelentésekre persze mások is vállalkozhatnak, de… Csütörtökön lesz Varasdon egy nagyszabású esemény, melynek keretében ünneplik a helyi klub, a Varteks fennállásának 75. évfordulóját.

Rendeznek egy hírverő mérkőzést is, melyre többek között Slaven Bilic, Aljosa Asanonovic, Igor Stimac, Robert Prosinecki, s a vb-bronzérmes válogatott egykori szövetségi kapitánya, Miroslav Blazevic is meghívót kapott.

Aztán persze kitalálható, hogy Vlatko Markovic sem maradt invitálás híján, Branko Ivankovic pedig – ahogyan már említettük –varasdi illetőségű.

Miért van olyan érzésünk, hogy az egyébként rendkívül mutatós varasdi klubhelységekben esetleg nagy döntések is születhetnek?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik