Bulath, Herr: viszlát

HEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEFHEKA LÁSZLÓ, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.08.05. 23:46
Címkék

A horvát női bajnok Podravka Koprivnica igazgatótanácsa nevében Sasa Romac klubelnök bejelentette: a legendás egyesület a gazdasági válság miatt jelentősen csökkenti költségvetését, ezért szerződésbontást javasol a külföldi játékosainak (Bulath Anita, Herr Orsolya, Ana Djokics,Natalija Todorovszka, Julia Portianko), a hazaiak fizetését pedig jelentősen csökkenti. Hogy nagy a baj az 1996-ban BL-győztes csapatnál, abból is lehet sejteni, hogy a vezetőség szerdán annak ellenére is összeült, hogy Horvátországban a legjelentősebb állami ünnepnap volt, még magyarázkodó kommünikét is kiadott az idegenlégiósok elküldéséről. Ennek lényege: a külföldiek ingyen szerződhetnek, ahová akarnak.

„Tizenöt perces beszélgetésben, a főszponzor cég nehézségeit ecsetelve közölték velem és külföldi társaimmal, hogy gazdasági okokból felbontják a szerződésünket, de arról nem volt szó, hogy megkapjuk-e az elmaradt járandóságainkat, s hogy még meddig maradhatunk – mondta a volt dunaújvárosi Bulath Anita, aki már két évadon át vezéregyénisége volt Zdravko Zovko horvát szövetségi kapitány klubcsapatának. – Herr Anitával és a többiekkel, köztük a volt győri Ana Djokiccsal együtt tanácstalanul állunk, s azon töprengünk, hogyan tovább. Az élklubok Európában már feltöltött kerettel készülnek az új idényre, nekünk pedig csapatot kell keresnünk.”

A klub horvát játékosai bérét is 30–50 százalékkal csökkenti, a lányoknak egy napjuk van arra, hogy döntsenek, mennek vagy maradnak.

„Az én helyzetem is ingatag, nem tudom pontosan, mi vár rám s a csapatra, ha a klub utánpótlásából felhozott játékosokkal kell helyettesítenem a távozó külföldi és horvát profikat – panaszkodott Zdravko Zovko. – A játékosok elküldése nem az én döntésem volt, a sokkot okozó bejelentések után Marijan Domovic igazgató talányosan csak annyit mondott, dolgozzunk tovább. Ezután persze nem a BL-győzelem a célunk, de a bajnoki címet elvárják tőlünk. Egy-két nap kell, hogy higgadtan átgondoljuk a helyzetet, de Vácra mindenképpen elutazunk a hétvégi tornára. Addigra többet tudunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik