Cseh László: Jó volt, mester?

AMLER ZOLTÁN, KOVÁCS ERIKA és RÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentéseAMLER ZOLTÁN, KOVÁCS ERIKA és RÁC BENEDEK BALÁZS helyszíni jelentése
Vágólapra másolva!
2009.07.29. 23:51
Címkék
Igazi kis magyar napot varázsoltak úszóink a szerdaiból a római úszó-világbajnokságon: Hosszú Katinka Európa-csúccsal jutott a 200 méteres pillangóúszás fináléjába, és ugyancsak Európa-rekorddal finalista 200 méter vegyesen Cseh László. Ugyanezen a távon döntőbe jutott Kis Gergő is.

„Jó volt, mester?” – a kérdés Cseh Lászlótól érkezett, Turi György válasza minderre egy széles mosoly és egy erőteljes kézfogás volt.

Naná, hogy jó volt!

Cseh László már a délelőtti előfutamok során magabiztosan tempózott 200 méter vegyesen, nem mellesleg a Pekingben úszott Európa-csúcsát is megdöntötte (1.56.34), és a legjobb idővel lépett tovább a középdöntőbe.

Ott aztán következett Ryan Lochte – merthogy az teljesen egyértelmű volt, hogy a szám második középdöntője kettejük párharcát hozza majd.

És hozta is!

Cseh Laci a megszokott tar fejjel vonult a rajtkövekhez, majd magasba emelte a kezét – az integetés barátnőjének és édesanyjának szólt.

Az első (pillangó) és az utolsó (gyors) ötven méter a magyar fiúnak sikerült jobban, a táv közepe viszont az amerikainak, a legvégén pedig századra azonos idővel értek célba.

Így aztán joggal mosolyoghatott Turi György, s persze a hátba veregetés is járt a tanítványnak.

„Végre azt láttam, amit szerettem volna, amit előző este megbeszéltünk Lacival! Néhány századot leszámítva minden úszásnemben azt hozta, amit vártam” – a mondat után mester és tanítványa össze is dugta a fejét, és elmélyülten nézegette a papirost, amelyen a várt és a teljesített részidők voltak.

Vajon mit rejt majd a csütörtök esti finálé előtt megírandó lapocska...?


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik