Gálaelőadással kezdtünk Rómában: kilenc góllal győztek a Kemény-fiúk

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 12:02
A magyar férfi pólóválogatott fölényes győzelemmel mutatkozott be a római vizes vb-n Kanada ellen. Kemény Dénes tanítványai látványos játékkal, 15–6-ra győztek.
Kis Gábor (jobbra) harcol a labdáért
Fotó: Reuters
Kis Gábor (jobbra) harcol a labdáért
Kis Gábor (jobbra) harcol a labdáért
Fotó: Reuters
Kis Gábor (jobbra) harcol a labdáért

Kiss Gergely: még vannak hibák

„Gratulálok a csapatnak, hogy a korai kezdés ellenére is, magabiztosan győzött. Nem volt hibátlan a játék, de az elvárásoknak megfelelően teljesítettünk” – értékelt Kiss Gergely a találkozót követően.
A másik oldal játékosa, az Egerben légióskodó Aaron Feltham elmondta: a kanadai válogatott a németek és dél-afrikaiak elleni mérkőzésre koncentrál már.
„A magyarok kontratámadásaival nem tudtunk mit kezdeni. A mi csapatunk még fiatal és rutintalan, és inkább már a németek és a dél-afrikaiak elleni mérkőzésre koncentrálunk” – vélekedett az Eger kanadai szélsője
Kemény Dénes szövetségi kapitány a magyar válogatott első római meccse előtt azt mondta, nem készültek semmi extrával a világbajnokságra, de mindig van nyuszi a kalapban.

Nos, Kanada ellen az első percekben csak úgy ugráltak ki a nyulak a képzeletbeli cilinderből. Biros Péterék pillanatok alatt megmutatták, mennyiféleképpen lehet gólt szerezni vízilabdában.

A ráúszásnál a kanadaiak hozták el a labdát, de hamar el is veszítették, majd egy gyors kontratámadás végén Varga Dániel a szélről meg is szerezte első gólunkat. Nem sokkal később Biros kapásból zúdította a kapuba a labdát, aztán Madaras Norbert bombázott távolról a jobb felsőbe, Varga II Zsolt pedig áthúzós csel után volt eredményes.

A bemutató később egy Biros-ejtéssel, majd Hosnyánszky Norbert félpályáról szerzett góljával folytatódott (a Vasas játékosa észrevette, hogy a kanadai kapus kimozdul a centerünkre, ezért kapura ívelte a labdát, amely a hálóban kötött ki).

A gálaelőadás eredménye: egy negyed után 4–1-re, két játékrészt követően pedig 8–2-re vezettünk. A kanadiak mindkét gólját Kevin Graham szerezte, aki a következő szezonban az Eger játékosa lesz (az egrieket erősíti egy másik kanadai válogatott, Aaron Feltham is).

Kemény Dénes a hátralévő két játékrészben már a különböző felállásokat, támadásformákat próbálgatta. Centerposzton például minden lehetséges variációt kipróbált, Kis Gábor, Varga II Zsolt és Hárai Balázs birkózott a kanadai védőkkel. A hajrában kisé már visszavettünk a lendületből, de így sikerült növelni előnyünket.

Az utóbbi három olimpiát megnyerő, de több poszton is megfiatalított – többek között Kásás Tamás, Benedek Tibor és Szécsi Zoltán sincs ott Rómában a Pekingben győztes csapatból (utóbbi sérülése miatt hiányzik) – magyar válogatott minden szempontból ellenfele fölé nőtt, és a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott. Folytatás szerdán, a Dél-Afrikát 14–4-re legyőző németek ellen.

VIZES VB


Nézőszám: 500
Játékvezetők: Decio Patelli (brazil), Igor Mernenko (üzbég)

A CSAPATOK
KANADA MAGYARORSZÁG
1 Robin Randall (kapus) 1 Gergely István (kapus)
2 Constantin Kudaba 2 Szivós Márton
3 Jonathan Ruse 3 Madaras Norbert
4 Nicolas Constantin-Bicari 4 Varga Dénes
5 Justin Boyd 5 Gór-Nagy Miklós
6 Thomas Marks 6 Hosnyánszky Norbert
7 Brandon Jung 7 Kiss Gergely
8 Kevin Graham 8 Varga II Zsolt
9 Aaron Feltham 9 Varga Dániel
10 Dusko Dakic 10 Biros Péter
11 Devon Diggle 11 Kis Gábor
12 Jared McElroy 12 Hárai Balázs
13 Nicolas Youngblud (kapus) 13 Nagy Viktor (kapus)
Szövetségi kapitány:Dragan Jovanovic Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Gólszerzők: Graham 4, Constantin-Bicari, Kudaba 1-1, ill. Biros 3, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Madaras, Varga II Zs. 2-2, Varga Dániel, Varga Dénes 1-1
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 6/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Mestermérleg
Kemény Dénes: – Voltak jó dolgok, de további javulás is várható még, főleg mivel egy ilyen délelőtti mérkőzésen előfordulhat néhány figyelmetlenség.
Dragan Jovanovics: – Fiatal csapatunk van, ráadásul a magyar válogatott sokkal erősebb nálunk. Sokat kell még gyakorolnunk, a hat hat elleni, illetve az emberelőnyös játékot is.

  • A csoport másik mérkőzésén: Németország–Dél-Afrika 14–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik