Se napernyő, se döntő

B. CS.B. CS.
Vágólapra másolva!
2009.07.19. 23:10
Címkék

Nem alakult jól számunkra a csak női számokat felvonultató vasárnapi műugróprogram a római vizes világbajnokságon. Először az első ugrónak sorsolt Gondos Flóra „izgulta el” az 1 méteres műugrás selejtezőjét, és végzett a 28. helyen, majd a Kormos Villő, Reisinger Zsófia páros lett utolsó szinkrontoronyugrásban.

„Nekünk a jövő évi hazai Európa-bajnokság a legfontosabb, arra készülünk most is. Flórának azért is adtunk lehetőséget a vébécsapatban, hogy a hazai Európa-bajnokság előtt szokja a nagy világversenyek légkörét, és korábban kijöjjön belőle az, aminek vasárnap is tanúi voltunk. Jóval többet tud annál, mint amit mutatott, és ha nem izgult volna ennyire, öt-hat hellyel biztosan előrébb végez. Sok-sok ilyen verseny kell még, hogy a hasonló helyzetek ne vonják el a figyelmét az ugrásokról” – mondta Haász Katalin csapatvezető, Gondos nevelőedzője az RLSE-nél.

Haász hozzátette, csodálkozik, hogy az olaszoknak nem futotta napernyőre, és így az ötvenfokos tűző napsütésben az egy szál szalmakalappal „megtámogatott” pontozóbíróknak minden ugrássorozat után váltaniuk kell egymást.

„A toronyugrók nehéz helyzetben vannak, mert csak májustól tudnak edzeni. Most az volt a legfontosabb, hogy megnézzük, hány pontra értékelik az ugrásaikat. Hogy az ősztől mi lesz, még nem tudjuk, de valószínűleg az lenne a legjobb megoldás, ha valahol a közelben rendszeresen tudnánk edzőtáborozni, mert a két, nagyon különböző ugró mozgását hosszú, aprólékos munkával lehet összehangolni” – mondta Haász Katalin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik