Segített a bajnokon a cérnakesztyű

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.18. 23:42
Címkék

A szegedi országos bajnokság nyitó napját a kánikula, második napját a vihar „szabályozta”. A meteorológiai intézet által jó előre beharangozott égi áldás háromnegyed hatkor csapott le a Maty-éri pályára. Az erős villámlás és felhőszakadás miatt a versenybíróság hatvanperces esőszünetet rendelt el. A rekkenő hőségben megtartott futamok közül a két nem könnyűsúlyú egypárevezős döntőjét kísérte kiemelt figyelem. A férfiaknál a világ- és Európa-bajnok Varga Tamás betegsége miatt nem indult, távollé-tében a címvédő Galambos Péter lépett elő esélyessé. A váciak kiválósága pénteken az egypárevezősök mezőnyét utasította maga mögé, ezúttal 27 másodpercert vert a második helyezett Lőrin-czy Péterre.

„A kettős győzelem hitet ad a folytatáshoz. Célom, hogy minél jobban szerepeljek a poznani világbajnokságon” – vázolta terveit a szám immár kétszeres bajnoka.

A nők hasonló vetélkedőjén a szakemberek Alliquander Anna–Hajdu Zsuzsanna párharcra számítottak. Nem tévedtek nagyot. A nap legélesebb küzdelméből centiméterekkel ugyan, de Alliquander került ki győztesen. A második helyet Novák Mariann szerezte meg, Hajdunak a bronzérem jutott.

„Minden szempontból különleges verseny volt. Az oldalszél a start után irányt változtatott, és szemből fújt. A hullámos vízen azért nyertem, mert valami isteni sugallatra cérnakesztyűt húztam a kezemre, ami stabil fogást biztosított – mondta szerényen a szám ötszörös bajnoka. – A múlt héten Hajdu Zsuzsannával egy hajóban evezve a tizedik helyen végeztünk Luzernben. Az augusztusi világbajnokságon a nyolc közé szeretnénk jutni.”

A viharszünet után megrendezett három férfidöntőben két hazai siker született, ugyanis a kormányos négyesek és a könnyűsúlyú nyolcasok viadalát a Démász-Szegedi VSE sportolói nyerték meg. Érdekesség, hogy a szegediek edzője, Dani Zsolt győzelemre vezette a szegediek kormányos négyes egységét. A könnyűsúlyú nyolcasoknál a démászosok rajt-cél győzelmet aratva majdnem 16 másodpercet vertek az ezüstérmes danubiusos hajóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik