Szegedi sikerek

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.07.10. 23:05
Címkék
A szegedi válogatóverseny és ob első napján az1000 és a 200 méteres futamokat rendezték, egyesszámokban foghíjasabb, a többiben erősebb mezőnnyel. A nem olimpiai számok esetében ez a viadal válogat a kanadai világbajnokságra is .

Mivel az 1000 méteres számokban már csak két számban voltak kiadó helyek a kanadai világbajnokságra készülő vb-csapatban, a hölgyek egyesét és párosát kísérte a legnagyobb érdeklődés.

Egyesben Benedek Dalma visszalépése miatt elmaradt a nagy érdeklődéssel várt Kovács Katalin–Benedek párharc: vetélytársa távollétében a Domino-Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka magabiztosan utasította maga mögé három (talán lehettek volna többen…) ellenfelét. Nem maradt el viszont ugyanezen a távon a Medveczky Erika, Benedek kontra Szabó Gabriella, Csipes Tamara csörte, amely előbbiek fölényes győzelmével végződött.

„Álmomban sem gondoltam, hogy jó egyhetes közös gyakorlás után ilyen remek pályát megyünk Erikával. Helyesen döntöttem, amikor az egyes helyett a párost választottam” – mondta láthatóan elégedetten az MTK-Erzsébetváros klasszisa, aki szombaton 500 párosban is harcba száll majd új partnerével a vb-csapattagságért: ott Szabó és Kozák Danuta, valamint korábbi társa, Paksy Tímea és Fazekas Krisztina lesz az ellenfele.

A délelőtti döntők szereplői közül a honvédos Kökény Roland duplázott: egyesben kiélezett küzdelemben előzte meg a győri Benkő Zoltánt, míg klubtársával, Kulcsár Zsomborral a K–2-esek mezőnyében sem talált legyőzőre. Említést érdemel a 18 éves Vasbányai Henrik is: a BKV Előre fiatal reménysége a moszkvai ifjúsági világbajnokság előtt a felnőttek között szerzett bronzérmet.

Délután a kétszázasok versenyén javarészt érvényesült a papírforma, a szegediek közül Janics Natasa és Horváth Gábor duplázott: Janics Kovács Katalinnal, míg Horváth Bozsik Attilával a párosok versenyében is diadalmaskodott. Biztató az olimpiai bajnok Vajda Attila harmadik helyezése is C–1200 méteren.

Az első nap mérlegét Storcz Botond szövetségi kapitány így vonta meg: „Elégedett vagyok a látottakkal, a négyesek összeállítását még át kell gondolnom. Szerencsére csak hétfőn kell keretet hirdetnem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik