Pihenés helyett kínzás

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2009.07.05. 23:16
Címkék
Hiába gondolták a szálláshelyüket szombat hajnalban elfoglaló ferencvárosi futballisták, hogy a késői érkezés miatt könnyített programmal nyitja meg a sheffieldi edzőtábort Bobby Davison, az FTC angol mestere nem kímélte a társaságot: az angliai felkészülést Keith Gillespie-vel együtt öt új futballistával elkezdő Fradi két intenzív edzésen van túl – a United pazar akadémiáján tartott gyakorlások között mindössze egyórányi pihenőt engedélyeztek a játékosoknak.

Bobby Davison hű maradt sajátos szokásaihoz. A Ferencváros angol vezetőedzője már a sheffieldi edzőtáborozás első napján sem kímélte a zöld-fehérek labdarúgóit, és amellett, hogy tisztességesen megdolgoztatta a keretet, egyedi módszerét is bevetette. Noha az FTC a késői indulás miatt csak hajnali fél kettő körül foglalta el a szállodát, és arról volt szó, hogy a csúszás miatt a szakmai stáb átírja (könnyít rajta…) a napi programot, Bobby Davison nem kegyelmezett: szombat reggel azzal köszöntötte a társaságot, hogy hangsúlyozta, rövidesen kiderül, mindenki becsületesen elvégezte-e az előírt nyári állapotjavító feladatsort. Hogy nem a levegőbe beszélt, azt a következő órák bizonyították: a szakember két komplett tréninget vezényelt – amelyek között mindössze órányi szusszanásra volt idejük a játékosoknak.

Amikor a zöld-fehéreket a hotelből a Sheffield United edzőközpontjába szállító busz begurult a létesítmény parkolójába, az NB I-es bajnoki rajtra készülő játékosok láthatták, hogy a testvércsapat, a keddtől már Máltán gyakorló United dolgozik a centerpályán. Később a Ferencváros foglalta el, miután a keret tagjai az akadémia éttermében elfogyasztották az ebédet. Emésztésre azonban nem maradt túl sok idő… Az előbb Mark Pease erőnléti koordinátor vezetésével bemelegítést végző, majd az első penzumot intenzív labdatartással folytató, végül különféle iramú és hosszúságú futásvariációkkal befejező társaságban már új arcok is feltűntek. Amint Bobby Davison az összetartás előtt ígérte, a korábbi északír válogatott Keith Gillespie is együtt izzadt a Fradi-futballistákkal, de próbajátékra jelentkezett a Villarreal akadémiáján nevelkedő, az elmúlt idényben a Atlético Ciudad de Murciában profiskodó Carlos Alcántara és Joaquín Pastor is. Előbbit, a 24 éves bal oldali védőt a nyáron a Real Madridhoz szerződő Manuel Pellegrini csábította a Villarrealhoz, onnan a Jaén, a Cartagena, majd a harmadik vonalban szereplő Atlético Ciudadhoz került. Joaquín 21 éves, középső védőként vethető be. A spanyol próbálkozók mellett angolokat is tesztel Bobby Davison: a 19 éves Cory Sinnott az Everton utánpótlás-együtteseiben játszott, állandó tagja volt a korosztályos válogatottaknak – ő is a védelemben használható. A Fradival gyakorolt még Adnan Ahmed, aki irányító középpályás, a róla szóló hírek szerint neki köszönhette kreativitását a Tranmere United.

Adnan Ahmed kivételes képessége, valamint korábban a Manchester Unitedet, a Newcastle-t és a Blackburnt is erősítő Keith Gillespie technikai tudása nem az első tréningen, hanem a rövid pihenő utáni – már a labdás feladatokat előtérbe helyező – edzésen mutatkozott meg, amelynek második felében pörgős kétkapus játék szerepelt.

A labdarúgókat sokként érő első napi edzésmennyiségért bőséges vacsora volt a jutalom a Sheffield United stadionjának luxuséttermében.

A kínzás azonban folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik