Nemcsik Zsolt kimarad

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 23:03
Címkék

A férfi kardban a világbajnoki és a junior-világbajnoki címet is a magyar csapat védi, a kettő ötvözete pedig – a Decsi Tamás, Lontay Balázs, Szilágyi Áron és Iliász Nikolász alkotta négyes – kimagaslóan szerepelt az idei csapatvilágkupákon: az első kettőt megnyerte, a harmadikon második lett. Az utóbbi fél évtized egyéni eredményei alapján viszont messze a legsikeresebb magyar versenyző Nemcsik Zsolt, aki olimpiai-, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes.

A Szentpéterváron vb-aranyat nyerő, Pekingben viszont gyengén muzsikáló csapat befejező embere az őszi térdműtétje után a tavasz végére kezdte visszanyerni formáját, amelyet egyéni vk-ezüst és vk-bronz jelez. Nébald György szövetségi kapitány azonban úgy érzi, hiba lenne változtatni az idei év sikercsapatán. Így aztán, ami hetek, hónapok óta várható volt, arról e hét derekán határozott a szövetség elnöksége: jóváhagyta a kapitány javaslatát a július 13-án kezdődő plovdivi Európa-bajnokságra. Nemcsik kimarad a csapatból, csak egyéniben vív (Iliász pedig csak csapatban).

„Olyan légkörű, dinamikájú, fiatal, összetartó és eredményes együttes alakult ki az idén, amelyet szakmailag indokolatlan megbontanom – mondta Nébald György arról a válogatottról, amelynek Decsi Tamás lett a vezéregyénisége. – Egy évtizede nem volt olyan eredménysorunk, amilyent 2009-ben elért a társaság. Építenünk kell a jövő csapatát, azért nem beszélek most Londonról, mert egyáltalán nem biztos, hogy a következő olimpián a férfi kardcsapatverseny is a műsoron lesz. Jól állunk utánpótlás terén, a felnőttek közé be kell építeni a fiatalabbakat. Ez nem azt jelenti, hogy az idei Eb-n és vb-n máris végigverik a világot, de nem szabad nem szerepeltetni őket.”

„Megértem a döntést, ez a kapitány felelőssége. Négy évig viszont vittem ezt a csapatot, fájlalom, hogy nem is bizonyíthatok. Annak azonban örülök, hogy egyéniben egyáltalán indulhatok Plovdivban” – fűzte hozzá Nemcsik Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik