Rázós út a macskaköveken át

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2009.06.26. 23:36
Címkék

Alighanem legszebb állomásához érkezett az amúgy is csupa vonzó helyszínen megtartott Triatlon Tour-versenysorozat. Tiszaújváros és Balatonfüred után, Szombathely és Fadd-Dombori előtt, vagyis a Tour derekán Bajára érkezik a mezőny. A város fekvése és a pálya vonalvezetése miatt a nézőknek egyszerre nyújt esztétikai élményt a sport, a természet és a kultúra.

A Dunából eredő Sugovica a Petőfi-szigetet megkerülve amúgy is bekanyarodik a szelíd város főtere elé, a szervezők ezért „beviszik” a triatlont Baja közepére. A résztvevők a Sugovicában úsznak, a legszebb utcákon és a nyaralókkal teli Petőfi-szigeten bicikliznek, majd a Halászpart és a Türr István-kilátó között futnak – utóbbit ott emelték, ahol a Sugovica találkozik a Dunával.

Helyenként döcögős útjuk lesz a sportolóknak, de ez is az élményt szolgálja. Mint a szervezők figyelmeztetnek: „A tavalyi versenyhez képest kissé változott a kerékpárospálya útvonala, de annyira azért nem, hogy a triatlonistáknak ne kelljen végigbringázniuk a Szentháromság téri macskaköveken.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik