MEGMONDOM A MAGAMÉT...

TÓTH MIHÁLY, aki pályafutása során öt külföldi klubban is futballozottTÓTH MIHÁLY, aki pályafutása során öt külföldi klubban is futballozott
Vágólapra másolva!
2009.06.26. 23:36
Címkék

Waltner Róbert egyéves megállapodást írt alá az osztrák élvonalban szereplő SV Mattersburggal. A Zalaegerszeg csatára pályafutása során negyedszer szerződik külföldre, ám az argentin Boca Juniorsnál, a ciprusi Anorthoszisz Famagusztánál és az arab emírségekbeli el-Dafránál összesen 17 bajnokin lépett pályára. Magyarországon a ZTE-nél 172 bajnokin 92 gólt szerzett, míg 14 éves profi pályafutása során az élvonalban összesen már 115 találatnál tart, ám a 31 esztendős támadó ismét a légióséletet választotta. Az anyagiakon túl mi motiválhat egy idősödő labdarúgót azok után, hogy rendre csalódottan tért haza külföldi csapatától?Waltner Róbert egyéves megállapodást írt alá az osztrák élvonalban szereplő SV Mattersburggal. A Zalaegerszeg csatára pályafutása során negyedszer szerződik külföldre, ám az argentin Boca Juniorsnál, a ciprusi Anorthoszisz Famagusztánál és az arab emírségekbeli el-Dafránál összesen 17 bajnokin lépett pályára. Magyarországon a ZTE-nél 172 bajnokin 92 gólt szerzett, míg 14 éves profi pályafutása során az élvonalban összesen már 115 találatnál tart, ám a 31 esztendős támadó ismét a légióséletet választotta. Az anyagiakon túl mi motiválhat egy idősödő labdarúgót azok után, hogy rendre csalódottan tért haza külföldi csapatától?

Mivel magyar viszonylatban a ZTE-nél rendezettek a körülmények, a kihívás az, ami motiválhatja a labdarúgót. Ki ne szeretné magát kipróbálni idegen közegben is? Itthon talán csak a győri stadion kínál európai minőségű környezetet a játékosoknak, így az osztrák élvonal is csábítóbb a magyar bajnokságnál. Ha egy labdarúgó nem használná ki az adódó a lehetőséget, megfutamodna a kihívás elől, de összességében ez a megállapítás valamennyi sportolóra igaz. Én is elmúltam harmincéves, amikor szerződtetett a Fredrikstad, és bizonyítottam, nem érdemtelenül kerültem Norvégiába. Becsülendő is és helyes útnak tartom, hogy Waltner Róbert újra megpróbálkozik egy külföldi csapatnál is elfogadtatni magát, aminek a zalaegerszegi vezetők nem biztos, hogy ugyanennyire örülnek, különösen azért, mert a csatár szerződése lejárt. Nem kell ismerni ahhoz a megállapodás részleteit, hogy megállapítsuk, Waltner Róbert anyagilag is előnyös ajánlatot kaphatott. Ausztriában jobbak a kondíciók, nyugodtak a körülmények, a fuballon túl semmivel sem kell foglalkoznia egy játékosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik