Lányok, fiúk egy hajóban

MOLNÁR MÁTYÁSMOLNÁR MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.26. 23:36
Címkék

Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus mellett több Európa- és világbajnok erősíti a tajvani Kaohsziungban megrendezendő világjátékokra készülő sárkányhajó-válogatottat. Reményi Péter szakágvezető a verseny kezdete előtt három héttel kihirdette a végleges keretet.

A sárkányhajó-válogatott számára nem lesz ismeretlen a tajvani pálya, a 2006-os világbajnokságon a csapat hét arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett. Az olimpia programján nem szereplő sportágak közös versenyén ezúttal huszonhatan kapnak helyet a csapatban – tájékoztatott a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ).

„Ugyan kilenc sárkányhajó-világbajnokunk nincs itt a csapatban, azért így is elég erős az összeállítás – hangsúlyozta Reményi Péter. – Csabai Edvin és Györe Attila maratoni-világbajnokok mellett ott lesz a hajóban két női világbajnokunk, Patyi Melinda és Faldum Bereniké is. Az utolsó edzéseken arra helyezzük a hangsúlyt, hogy az egység minél inkább összeszokjon, és harmonikusan együtt tudjon evezni.”

A válogatott névsora: Bencsik Attila, Krausz Mihály, Baró­csi Andrea, Csengeri Adrienn, Faldum Bereniké, Folláth Vivien, Foltánné Jenei Erzsébet, Patyi Melinda, Reményi Gitta, Wohner Krisztina, Györe Attila, Metka Márton, Kövér Márton, Odor Csaba, Süveges Lilla, Viktor Endre, Balázs Gábor, Csabai Edvin, Kozmann György, Kövér Nóra, Németh Szabolcs, Kovács András, Kovács György, Fehér Imre, Szemán Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik