Megújul a csarnok

KÁLDOR ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék
Bár a következő bajnokság a tervek szerint csak október elején kezdődik, június végére alig maradt kérdőjel az Albacomp férficsapatával kapcsolatban – csupán egyetlen légióshely kiadó. Nem csak az előttünk álló évadra terveznek Székesfehérváron: úgy tetszik, hamarosan tovább bővülhet a kék-fehérek csarnoka.

Vajon mikor ér véget a tíz szűk esztendő? Ezt kérdezgetik egymástól az Albacomp szurkolói, hiszen a jövő tavasszal lesz pontosan egy évtizede, hogy legutóbb bajnoki címet ünnepelhettek. Azóta a fehérvári együttes vezetősége minden idény előtt hatalmas erőket mozgósít, hogy végre újból aranycsapatot köszönthessenek a koronázóvárosban. Ez, mint ismeretes, legutóbb sem sikerült, pedig kétség sem férhet hozzá, hogy minden idők egyik legerősebb keretével szállt harcba az Alba, ám végül az NB I-ben a csalódást keltő 5. hellyel kellett beérnie.

Két héttel ezelőtt már bemutatták a gárda új szakvezetőjét, a Falcóból tavaly bajnokot faragó szerb Szrecsko Szekulovics a fehérváriak kedvéért váltott, a héten pedig kiderült, hogy a montenegrói születésű, ám szerb-izraeli kettős állampolgár Velibor Radovics két közösen eltöltött év után újabb esztendőre kötelezte el magát. Szintén nagy nyereség, hogy a vezetők meg tudták tartani a csapat kapitányát, Simon Balázst, aki további két évre írt alá, ám az ősfehérvári Soós Gáborral még folynak az egyeztetések.

Halm Rolland szakosztály-igazgató elmondta, céljuk, hogy minél több fiatalt építsenek be a bajnokságot nyerő U20-as csapatból, s azt is szeretnék, ha a kanadai center, Scott Morrison továbbra is a kék-fehéreket szolgálná, így már ki is küldték számára az új szerződéstervezetet. Még egy külföldit keresnek, a négyes posztra – a korábban Körmenden és Dombóváron is megforduló amerikai Anthony Dillről szól a fáma, aki az alapszakaszban 20.8 pontot és 8.1 lepattanót átlagolt –, ám a jelölt személye majd a szakmai stábbal való egyeztetés után dől el.

A klub keddi sajtótájékoztatója azért szolgált más meglepetéssel is.

A nyíregyházi drukkerek korábbi kedvence, a 22 esztendős, 208 centi magas Farkas Attila is az Albacompot erősíti egy plusz egy évig. A válogatott keretben is számításba vett bedobó-center nem véletlenül választotta a fehérváriakat.

„Nemcsak az anyagiak motiváltak, mivel az előző klubomnál lényegesen többet ajánlottak, mint a régi szerződésemben. Mindenféleképpen a klub hírneve és múltja volt a meghatározó abban, hogy Fehérvárra szerződtem. Úgy érzem, itt nagyobb fejlődési lehetőségem lesz.”

Így a már korábban igazolt Bódi Ferenccel, valamint a hosszabb ideje fehérvári Simon Balázzsal és Hanga Ádámmal együtt négy egykori vagy jelenlegi válogatott kerettag pattogtat az ősztől a Gáz utcai létesítményben.

S ha már... Az Albacomp otthonát jelentő Alba Regia Sportcentrumot 1998-ban, a gárda első bajnoki diadala után újították fel, ám akkor csupán arra volt fedezet, hogy három oldalon készüljön lelátó. A mostani összejövetelen Cser Palkovics András önkormányzati frakcióvezető, országgyűlési képviselő a város nevében szándéknyilatkozatot tett, hogy jövőre, az idény végén megkezdődhet a létesítmény felújítása és átépítése, amennyiben meglesznek a megfelelő források. Így valódi arénájuk lehet a fehérvári kosarasoknak, amelyre játékos és szurkoló egyaránt régóta vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik