Két góljával eladta magát a szerb csatár

Jutasi Róbert, Vajda GyörgyJutasi Róbert, Vajda György
Vágólapra másolva!
2009.05.31. 01:35
Címkék
Teljesítette a Kaposvári Rákóczi a tervet, remek játékkal győzte le a Bp. Honvédot, s ezzel a kilencedik helyre tornázta magát a tabellán. Valószínűleg nemcsak a győzelemnek örülhetnek a helyi vezetők, hanem annak is, hogy újabb labdarúgókat adhatnak el jó pénzért.

Menedzserek hada lepte el a Kaposvár stadionját, s noha öt játékosnak, Bojan Bozsovicsnak, Petrók Viktornak, Zahorecz Krisztiánnak, Kovácsevics Róbertnek és Pest Krisztiánnak jár le a szerződése a Rákócziban, nehezen hihető, hogy a Belgiumból érkező megfigyelők ezekre az „ingyen” vihető labdarúgókra lettek volna kíváncsiak. Hogy mégis kikre? Nyilvánvalóan a Kaposvár házi gólkirálya, a szerb Nemanja Nikolics és Bojan Bozsovics érdekelte őket – úgy tudjuk, előbbi megvásárlása ügyében már meg is kezdődtek a tárgyalások.

Nyilván tudott az érkezőkről a Rákóczi 21 éves csatára is, mert motiváltan és gólveszélyesen futballozott, s olyan gólt rúgott, amilyet nyugaton leginkább csak Thierry Henrytól látni. Az biztos, a szerény költségvetésből, ám rendkívül precízen működő Kaposvárnak nagy szüksége lenne a játékosok eladásából származó bevételre.

De nemcsak a megfigyelők miatt futballozott motiváltan a Rákóczi, a beígért prémium is hajtotta a játékosokat. A terv ugyanis a tíz közé kerülés volt a bajnokság előtt, s hogy ez sikerüljön, nyerni kellett a Honvéd ellen. Az első félidei játék kétséget sem hagyott afelől, hogy a Magyar Kupa elnyerésével „eltelt” vendégegyüttesnél jóval motiváltabbak a hazaiak. Igaz, sok bírálat a Honvédot sem érheti, Hercegfalvi Zoltánék felszabadultan s nagy igyekezettel futballoztak, de a jóval technikásabb és gyorsabb futballt játszó Rákóczi ellen helyzethez is csak elvétve jutottak.

Nemanja Nikolics a második félidőben is parádézott. Látszott rajta, hogy élvezi a futballt, tetszik neki, hogy kapós labdarúgóvá vált. Való igaz, a két évvel ezelőtt még az NB IIes Kaposvölgyében futballozó csatár mára a Kaposvári Rákóczi legeredményesebb s egyben legértékesebb labdarúgójává vált. Olyanná, akinek eladásából megoldható a klub következő évi költségvetésének egy része. Hogy a tárgyalások mikor és milyen eredménnyel végződnek, egyelőre nem tudni, az viszont tény, a szerb csatár sokat tett a Rákóczi sikeréért, a terv teljesítéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik