Eger: ez máris tízes!

ARDAY ATTILA, SMAHULYA ÁDÁMARDAY ATTILA, SMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2009.05.02. 02:28
Címkék
Tíz gólt lőtt idegenben az Eger, közelít a döntőhöz szükséges tíz ponthoz, s a mostani produkciójáért is tízes járna, ha a vízilabda pontozásos sportág lenne. A fináléba jutáshoz viszont még kétszer le kell győznie a Honvédot, amely elveszítette pályaelőnyét.

Csordogált a meccs, mint a feszített víztükrű medence vize az elvezetőbe, néhány sípszó, néhány bekiabálás, különösebben nem érződött, hogy itt már a bajnoki döntő a tét két kiemelkedő képességű csapat között. Aztán jött egy bekiabálás, kipattant egy szikra, és tüzes lett a hangulat. A második negyed elején Gerendás György magából kikelve magyarázta Petik András játékvezetőnek, hogy szerinte valamit nagyon rosszul látott, mégpedig azt, ahogyan Molnár Tamás kiejtette a kezéből a labdát. Petik szerint a szabaddobáshoz készülő Molnár karját meglökte Kiss Csaba, a játékvezető Kisst kiküldte, Molnár mosolygott, Gerendás reklamált – őt is kiküldte a bíró.

A Honvéd-tábor is fogyatkozott a parton, Németh Attila játékvezetőnek egy szurkolóval akadt gondja, hívta a biztonságiakat (akik előtte Gerendáshoz is közelítettek, de jobbnak látták visszafordulni, az egri edző magán uralkodva namúgy is önként kiment), rámutatott az egyikre, és kivezettette.

Az Eger egy edzővel, Tóth Kálmánnal és egy centerrel, Bárány Attilával küzdött azért, hogy elvegye a Honvéd pályaelőnyét, s amit kihozott ebből a meccsből, azért a „Ki mit tud?Ć-on is 10 pont járna. A szintén Molnárral hadakozó Hárai Balázs végleges kiállítása miatt maradt Bárány egyedül a posztján, ő viszont ragyogóan megoldotta a feladatát, ötméteresek mellett kiállításokat harcolva ki. Bár az emberelőnyök kihasználásában még sokat kell fejlődniük az egrieknek, közben olyan gólokat lőttek, amelyek megmaradnak az emlékek között. A labda rendre utat talált a kapuba Gergely István bal kezének környékén, s ha el is akadt átmenetileg a blokkban, némi gondolkodás után tovább haladt a hálóba, ugyanis pénteken a vendégeket segítette. Bundschuh Erik őserejét kihasználva bokáig kijött a vízből, aztán izomból belelőtte a védőfalba a labdát, ahonnan felpattant három méter magasra, Gergely közben elsüllyedt, majd szépen lassan beesett mögötte a kapuba. Biros Péter hol büntetőből, hol a mezőnyből lőtte a bal sarokba a labdát, aztán kedvet kapott az akciógólokhoz a kanadai Aaron Feltham is. Előbb ő is oda célzott, ahová a többiek, aztán amikor kellett, változtatott, és vállmagasan, a blokkoló kezet megkerülve pattintotta a labdát a kapásoldalról a felsőbe. Az Eger ellenállhatatlanul játszott.

Az egyik fél 10. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 az Eger javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik