Sima siófoki siker

A mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, TŐSÉR NORBERTA mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2009.04.29. 00:58
Címkék
Meglepetés a Bozsik-stadionban: a kiesőjelölt Siófok mindhárom pontot elvitte az enyhén szólva enervált kispestiek otthonából.

Tiszta Barcelona!

A Budapest Honvéd – március eleje óta – éppúgy szerda-szombat (olykor kedd-péntek) ritmusban vívja meccseit, mint a katalán gárda. Persze akad különbség a két együttes között (legyünk őszinték: nem is egy…), hiszen amíg a kispestiek a Soproni Ligában, a Magyar Kupában, továbbá a Ligakupában brusztoltak és brusztolnak, addig Lionel Messiék valamivel rangosabb sorozatokban: a Primera Divisiónban, a Király Kupában, valamint a Bajnokok Ligájában vitézkednek. Igaz, ha Sisa Tibor is hasonló kerettel dolgozhatna, mint Pep Guardiola, akkor a Honvéd aligha a 12. helyről várta volna a találkozót – és a Siófok vendégjátékára gyaníthatóan ezernél többen lettek volna kíváncsiak. Nincs kizárva, hogy aki otthon maradt, az éppen a Barcelona–Chelsea BL-elődöntő miatt határozott úgy, hogy a Bozsik-stadion – piros vagy fekete – műanyag székéhez képest egy fokkal kényelmesebb fotelt választja.

Az első félidő mindenesetre azokat igazolta, akik meccsjegy helyett sörre és ropira költöttek: a színvonal még a magyar élvonal szintjét sem ütötte meg. Tegyük hozzá, ez a legkevésbé a Siófok hibája, ugyanis a biztos kiesőként emlegetett csapat bátran és helyenként tetszetősen futballozott, míg a házigazda… Maradjunk annyiban, a piros-feketéken meglátszott a fáradtság. Jellemző, hogy az első negyvenöt percben kizárólag a Balaton-partiak előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség – ennél azért többet érdemelt volna az ezerfejű.

Ha hiszik, ha nem, a második felvonásban mindenki visszasírta az elsőt. A kispestiek tudniillik véghezvitték azt a bravúrt, hogy alulmúlták korábbi önmagukat. A biztosítékot a Siófok – 52. percben elért – vezető gólja verte ki az addig csak megszokásból bosszankodó szurkolóknál, akik onnantól fogva szünet nélkül szidták kedvenceiket. S ami még rosszabb: röhögtek rajtuk… Joggal, mert amit a mit sem érő légiósokkal az élen a Honvéd művelt, nevetséges volt. Itt jegyezzük meg, ez nem Sisa Tibor hibája, hiszen a patinás egylet mezét méltatlanul viselő játékosok nem a márciusban hivatalba lépő tréner kérésére kerültek a XIX. kerületbe. Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint jelentős változások lesznek a nyáron, úgy tudjuk, legalább tíz futballista lesz kénytelen leadni a szerelését.

A kedd este látottak mondatják velünk: egyikükért sem kár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik