Közös teherviselés kell

RÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁNRÁC BENEDEK BALÁZS, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.20. 23:15
Címkék
Szerdán játssza a Szeged a LEN-kupa döntőjének viszszavágóját, amelyre a görög Panioniosz kétgólos előnnyel érkezik. A finálé előtt sajtótájékoztatót tartottak a klub vezetői.

Pontosan egy hónappal ezelőtt is sajtótájékoztatót tartott a Szeged-Beton VE vezérkara. Akkor a Kazany elleni LEN-kupa-elődöntő szegedi visszavágója volt a téma, és az idegenben 10–10-es eredményt elérő csongrádi együttes nagy önbizalommal készült a visszavágóra, amelyet végül meg is nyert.

Hétfőn a klub elöljárói visszafogottabb hangulatban fogadták a sajtó képviselőit. És nem csupán azért, mert a szerdán 18.30 órától sorra kerülő visszavágóra a görög Panioniosz hétfő este kétgólos (8–6) előnnyel érkezett meg szegedi szálláshelyére, a Novotel Hotelba.

„Kora tavasszal a Honvéd, a Vasas és a Kazany elleni két mérkőzésen magas színvonalon pólóztak a fiúk. Az elmúlt hetekben viszont visszatértek őszi önmagukhoz – mondta Kásás Zoltán edző. – Tudom, hogy az én számból furcsán hangzik, de kimondom: az utóbbi időben nem tudom, mire számíthatok. A múlt héten a világ egyik legjobb csapatával, a Partizannal kétkapuztunk. A belgrádi három edzőmérkőzésen azért játszottunk időnként alárendelt szerepet, mert csapatunkból hiányzott a tűz, a lelkesedés. Szombaton, a Ferencváros elleni elveszített bajnokin aztán visszaköszöntek az Athénban és Belgrádban elkövetett hibák, elsősorban az emberelőnyös helyzetek kritikán aluli kihasználása. Ami pedig a szerda esti döntő esélyeit illeti, ha úgy játszunk, mint a Kazany ellen, nyerünk, ha úgy, mint a Fradi ellen, akkor nincs esélyünk a görög válogatottakkal felálló Panioniosszal szemben.”

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás azzal egészítette ki a szakember szavait, hogy a siker érdekében a társaknak nagyobb kockázatot kell vállalniuk.

„Biztosra veszem, hogy Weszelovszky Lászlóra és rám különleges figyelmet fordítanak a görögök. Benedek Tibi csapatkapitányként annak idején, egy-egy sorsdöntő összecsapás előtt közös beszélgetésre invitálta a válogatott tagjait, és ugyanezt teszem én is hétfő este: felhívom társaim figyelmét, hogy ha helyzetbe kerülnek, bátran vállalkozzanak. A közös teherviselés lehet a siker kulcsa” – mondta a Szeged rendkívül eltökélt csapatkapitánya.

A városban nagyon készülnek az eseményre, elővételben máris elfogyott kétszázötven jegy. A sátortetős uszodába hivatalosan hatszázan férnek be, de mobil lelátók felállításával a nézőtér növelhető. A kupadöntőn a lelátón biztosított a hazai túlerő a várhatóan mindössze harminc görög fanatikussal szemben.

Remélhetőleg szerdán a medencében is fölényben lesznek a szegediek…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik