Ezt megúszta a Szeged

SIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁNSIMON JÓZSEF, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.04.16. 01:04
Címkék
Végig vezetve nyert a mindkét csapat számára főpróbának számító bajnoki összecsapáson a Pick-Szeged, ám a Dunaferr az utolsó percig remekül küzdött, és közel állt a pontszerzéshez.

Három héttel ezelőtt műtötték meg Vadkerti Attila nyolcvanszázalékosan elszakadt keresztszalagját, és a válogatott balszélsővel szerdán már találkoztunk a Pick-Szeged öltözőjében.

„Kicsit még duzzadt, vizes a térdem, de már elsántikálok vele – mondta Vadkerti. – A műtét óta most először voltam uszodában, de a lábamat csak nagyon óvatosan, fokozatosan szabad terhelni. Csapatorvosunk, Szabó István szerint júniusban kezdhetem el a futóedzéseket, egy hónappal később pedig csatlakozhatok társaimhoz az erőnléti alapozás közben, amelyet majd egyéni gyakorlással kell kiegészítenem.”

A szegedi öltöző másik fontos híre: Laluska Balázséknál megszületett a második gyermek. A kétéves Bence húga, Elza két napja jött világra.

A szerdai rangadó csapatai még az alapszakaszban találkoztak egymással, de már a rájátszásra „kóstolgatták” egymást. A bajnokság elődöntőjében az első helyezett MKB Veszprém várhatóan a negyedik helyen záró PLER-rel küzd két győzelemig, a második helyezett Szeged pedig a harmadik Dunaújvárossal küzd a fináléba jutásért. E párharc „edzőmérkőzését” játszotta a javuló formában lévő Pick és a feltörekvő, sikeréhes Dunaferr szerdán.

A nagy esélyes a Szeged volt, Vladan Matics edző együttese ebben az évadban a BL-ben, valamint a KEK-ben edződött. Igaz, a várakozástól elmaradt, mert egyik európai kupában sem alkotott maradandót (a KEK-búcsú miatt lemondó Maticsot, aki mellett kiállt a csapat, a vezetők az idény végéig a kispadon hagyták).

A Dunaferr még sosem nyert Szegeden, és az újonnan kinevezett Imre Vilmos edző azt mondta, most megpróbálják ugyan, de az idegenbeli siker fontosabb lesz a rájátszásban. Addig a csapat arculatának formálása, az új taktika gyakorlása a feladat. Ez persze nem egyszerű másfél hónappal az évad befejezése előtt, hiszen Imre Vilmos már a harmadik trénere a gárdának ebben az idényben.

Ha a kísérletező, olykor látványos megoldásokat bemutató Dunaferr olyan akarattal és lelkesedéssel küzd a rájátszásban, mint szerdán Szegeden, meglepetést is szerezhet.

Ehhez jobban össze kell állnia az együttesnek Imre Vilmos taktikai elképzelései szerint, valamint a Szegednek is olyan szerény teljesítményt kell nyújtania, mint szerdán. A hajrában ugyanis csak nagy szerencsével úszta meg a Pick a pontvesztést. Ugyanakkor a szegediek most csak főpróbát tartottak a hét végi MK-fináléra, amelynek megnyerésével sokat tehetnének edzőjük megmentéséért.

A találkozót értékelve Hajdu János szövetségi kapitány elmondta: „Mindkét csapat felkészülési találkozónak tekintette az összecsapást: a Szeged a Magyar Kupára, a Dunaújváros a bajnoki rájátszásra gyakorolt.

Matics edző sok cserével igyekezett formába hozni hullámzóan teljesítő együttesét. A Dunaferr a második félidőben kétszer is feljött egy gólra, és ha így küzd, nagyon megnehezítheti az esélyesebb Pick dolgát a bajnoki elődöntőben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik