Az edző dühös, talán ellene játszik csapata

A mérkőzésről tudósított:  BODNÁR TIBOR, SOMOGYI ZSOLTA mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBOR, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2009.04.12. 02:53
Címkék
Egy alkalmi büfé tetőszerkezetéről nézte végig a mérkőzést Prukner László, a vendégcsapat edzője, akit legutóbb kiállítottak, így ezúttal nem ülhetett a kispadon. Onnan figyelte, hogyan küzd csapata a büntetéssel fenyegetett házigazdák ellen.

Fekete-fehér, igen-nem.

Talán sokan ismerik a népszerű telefonos játékot, melynek lényege, hogy a műsorvezetővel egy percig kell beszélgetni úgy, hogy a négy fenti szót mellőzzék a játékosok.

A feladat könnyűnek tűnik, mégis kevesen tudják sikeresen megoldani. A műsorvezető, Szakál Miklós szombatonként a Nyíregyháza szpíkere, de szerepéből ezúttal sem menekülhetett. A mérkőzés előtt ugyanis megrohamozták a labdaszedő gyerekek, arra kérve, játsszon velük egy tiltott szavas játékot. Ő eleinte tiltakozott, mondván, most más a feladata, de addig-addig kérlelték a kissrácok, míg a műsorvezető engedett nekik.

„Fogadjunk, hogy ti a Kaposvárnak szurkoltok” – mondta a szpíker, mire a gyerekek egyszerre kiáltottak fel: „Neeeeem…”.

A találkozó azonban nem tűnt ennyire vidámnak, tekintettel arra, hogy a nyírségiek legutóbb szeptember 20-án, a Bp. Honvéd ellen nyertek hazai pályán (legutóbbi sikerük sem mostani: novemberben győztek Győrben), és a Kaposvárról sem mondhatjuk, hogy hatalmas diadalmenet közepette érkezett volna az ország keleti végébe. A Rákóczi ugyanis előző alkalommal novemberben szerzett egy bajnokin három pontot, amikor a Vasast múlta felül 4–0-ra. Tekintettel arra, hogy a légiósokkal telezsúfolt Spartacust Révész Attila klubmenedzser mostanában naponta fenyegette meg büntetéssel, arra lehetett számítani, hogy a piros-kékek nekiesnek ellenfelüknek, de nem így lett, mert Prukner László alaposan felkészült erre az összecsapásra,

Apropó, Prukner László. A Rákóczi szimpatikus vezetőedzőjét idén tavasszal már másodszor küldték el a kispadról – először Pakson reklamált túlzottan a játékvezető szerint, legutóbb pedig a Fehérvár elleni kaposvári meccsen állították ki, és büntetésként Nyíregyházán sem ülhetett le a cserejátékosok mellé. A vendég- kispad mellett van egy, a meccs idején szolgálaton kívüli büfé, melynek tetején foglalt helyet a tréner, ám nem kellett attól tartani, hogy atrocitás éri a hazai nézők részéről, olyannyira nem, hogy az egyik helyi drukker egy ülőpárnát ajándékozott a szakvezetőnek.

„Úgy tűnik, velem lehet példát statuálni, én lettem a renitens edző – mosolygott a büfé tetejéről Prukner László. – De itt jó helyem van, látok mindent…”

A vezetőedző hozzátette: nem az volt a legnagyobb problémája, hogy honnan nézi a szombat esti mérkőzést. Két rutinos védője, Zahorecz Krisztián és Petrók Viktor is hiányzott, így Pest Krisztián életében először középső védőként játszott. Az alkalmi védősor azonban olyan jól állt a lábán, hogy a Spartacus alig-alig került helyzetbe, és a türelmüket vesztő nézők a második félidőben kórusban kiabálták: „Révész, takarodj!”

Úgy fest, a büntetések, a pénzmegvonások nem értek célt, hiszen a Nyíregyháza ezúttal sem tudott mit kezdeni a hazai pálya előnyével, míg az erősen tartalékos és edzőjét is félig-meddig nélkülöző Kaposvárt maximális dicséret illeti.

ülre tessékelték a drukkereket. Emiatt a sajtótájékoztató is elmaradt, mert Révész Attila inkább az edzői szobájában maradt – egy hirtelen ötlettől vezérelve aztán a sajtószoba helyett itt nyilatkozott a két szakvezető

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik