Száznegyvenegy gól egy év alatt

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
2009.04.11. 01:34
Címkék

Szima Gábor elégedett a Her czeg András vezette szakmai stáb munkájával – nyilatkozta a DVSC-TEVA elnöke a Nemzeti Sportnak a lapunk csütörtöki számában megjelent „Mészöly Géza kapós lett” című cikkre reagálva, s kiemelte, a látványos játék fokmérője a szerzett gól, márpedig az elmúlt a naptári évben tétmeccsen a Lokinál nem akadt eredményesebb csapat az országban.

Mészöly Géza lesz a DVSCTEVA edzője?

Az edzőváltás ki van zárva – reagált tömören Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke. – De ha lenne is csere, akkor sem Mészöly Gézában gondolkodnánk az utód keresése közben.

Ön beszélt Mészöly Gézával?

Egy percnél hosszabban soha, de ezek a találkozások, diskurzusok is kimerültek egy-egy mérkőzés után a szokásos gratulációkban. A DVSC-TEVA jelenlegi szakmai teamjével, a Herczeg András vezette stáb munkájával elégedett a tulajdonosi kör. Statisztikák támasztják alá, hogy eredményesen dolgozik: 2008 tavaszán a DVSC-TEVA teljesített a legjobban a bajnokságban, Magyar Kupát nyert a csapat, a Ligakupában ezüstérmet szerzett, az NB III-as együttesünk pedig ma már egy osztállyal feljebb szerepel. Az elmúlt naptári évben a három sorozatban, azaz a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában együttesen és külön-külön is a DVSC szerezte a legtöbb gólt, összesen 141-et. Talán nincs még egy magyar klub, amelyik a százas határt elérte. Nem értek egyet azzal, hogy a DVSC-TEVA nem játszik látványosan, mert szerintem ennek az objektív fokmérője éppen a rúgott gólok száma. A szurkoló mindig szebbet, jobbat, többet akar – s ez így van rendjén. De meggyőződésem, Magyarországon a mi csapatunk játssza a leglátványosabb futballt.

Ez sem feltétlenül elég ahhoz, hogy a bajnoki címet visszaszerezze a klub, vagy megvédje MK-elsőségét...

Ez igaz, de látni kell: a DVSCTEVA jelentős átalakuláson megy át. A ZTE és a Haladás elleni mérkőzésekre készülő keretben hat olyan labdarúgó kapott helyet, aki az ősszel jobbára az NB II-es csapatunkban szerepelt. A szakmai stáb feladata nem könnyű – eredményesnek kell lenniük, de a minőség sem mellékes.

Tud róla, hogy az Újpest csütörtök délután fegyelmi eljárás indítását kezdeményezte a DVSC védője, Komlósi Ádám ellen?

Most már tudok… Sajnálom, hogy az Újpest vezetősége a médián keresztül harcol a bajnoki címért – nem ez az első ilyen jellegű támadás a sorban, gondolok itt a Magyar Kupában Verpecz István ügyére, vagy arra, hogy az MLSZ-t azzal vádolták, a bajnoki meccsek kezdési időpontját a mi kedvünk szerint alakítja. Ebben a kérdésben a közvetítési jogot megszerző televízió dönt – ezt ők is tudják. Mellesleg pénteken lesz három hete, hogy Újpesten játszottunk. Miért nem léptek a meccs után?

A bajnoki címért zajló harc egyszerűen többfrontos lett.

A pályán dőljön el, ki a jobb. A jövőben az Újpest által kreált ügyekre nem kívánunk reagálni, csak magunkkal foglalkozunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik