Királyi volt a fogadtatás

FAZEKAS ZOLTÁN jelenti SalamancábólFAZEKAS ZOLTÁN jelenti Salamancából
Vágólapra másolva!
2009.04.02. 08:10
Címkék
Csaknem kilencórás fárasztó, de remek hangulatú utazást követően megérkezett a spanyolországi Salamancába az MKB-Euroleasing Sopron küldöttsége. Az Euroliga hétvégi négyes döntőjére készülő együttes első edzését is megtartotta.

Jelena Milovanovicsnak éppen olyan volt a hangulata a reggeli érkezéskor, mint az időjárás Sopronban: borongós. A szerb center rosszkedve nemcsak a vasárnapi Magyar Kupa-döntő elvesztésével volt magyarázható, hanem gyomorproblémák is gyötörték, és még kedden sem tréningezhetett a többiekkel. Azokkal, akik zömükben ugyancsak komor arccal gyülekeztek az MKB Arénánál, de aztán érkezett a hangulatfelelős Honti Kata, és néhány perc alatt mindenkit jobb kedvre derített.

Mire Bécsbe ért a busz, és a delegáció becsekkolt a Madridba tartó repülőre, már derűs légkör uralkodott, ment a viccelődés a játékosok között, sokat kacagtak a lányok. A váróban természetesen előkerültek a női magazinok is, Krivacsevics Tijana és Horti Dóra buzgón olvasgatta őket, miközben padtársuk, Semsei Barbara zenét hallgatott. A fél éve keresztszalag-szakadást szenvedő, ám már egészséges irányító elmondta, korábbi csapatával, a Péccsel járt már Spanyolországban, és nagyon tetszett neki, amit látott és tapasztalt.

Miközben a madridi reptér fokozatosan zsugorodott, majd el is tűnt a kényelmes busz gigantikus és csigaszarvra emlékeztető viszszapillantó tükrében, szépen sorjában zuhantak a hispánokéhoz hasonló könnyed délutáni sziesztákon megszokott laza álomba a kosarashölgyek is. Ebben segített a U2-nak a helyi rádióból lágyan hömpölygő zenéje és a magyar szemnek kissé szokatlanul vakító napsütés. Aztán több mint két óra múlva megismerkedhettek a négyes döntő otthonával, a sportcsarnokkal, amelynek már a bejáratánál valóságos siserehad fogadta a magyar különítményt. Tucatnyi televíziós, fotós és riporter rohanta le a buszról lekászálódó magyar bajnokcsapat tagjait, akik talán először érezhették magukat idegenben úgy, mint az igazi nagy sztárok.

Salamancának ugyan nincs tengerpartja, mégis az egyik legszebb városnak tartják. Nem véletlenül. Varázslatos a hangulata már első blikkre is, pedig egyelőre nincs is idő a két katedrális, a Plaza Mayor vagy az egykori királyi palota, a Casa de la Conchas bebarangolására, hiszen a spanyoloktól este hét órára kapott edzésidőt Székely Norbert vezetőedző együttese. Így a soproni delegáció egyenesen a Sánchez Paráísóba hajtott, mert a tréner mindenképpen át akarta mozgatni játékosai utazás során elgémberedett végtagjait.

Az esti átmozgató edzésen Jelena Milovanovics végül mégiscsak részt vehetett, viszont a csapat amerikai légiósa, Amber Holt csak könnyített munkát végzett, mert egy kicsit fájt a térde. Csütörtökön valószínűleg már ő is teljes értékű lesz.

Péntek este a házigazda Halcón Avenida Salamanca lesz az ellenfél, és Hontiék bizonyíthatják: valóban sztárok…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik