Hibátlan dobógépezet

FAZEKAS ZOLTÁN, MIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABAFAZEKAS ZOLTÁN, MIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2009.03.31. 22:59
Címkék

A Nemzetközi Kosárlabda szövetség európai szekciójának (FIBA Europe) hivatalos honlapja az orosz UMMC Jekatyerinburgot tartja a négyes döntő esélyesének. Mi tagadás, nagyon sok érv szól a sorozat 2003-as győztese mellett. Érdekes párhuzam vonható az elődöntőbeli ellenfél, a címvédő Szpartak Moszkva és a Jekatyerinburg között. Mind a két klub edzőt váltott azóta, amióta tavaly Brnóban szintén az elődöntőbeli meccsen találkozott e két kiváló együttes, s amelyet a fővárosiak nyertek meg 78–68-ra. Moszkvába a szlovák Natália Hejková helyére érkezett Rátgéber László, míg Jekatyerinburgban a francia Laurent Buffard-t a lett Gundars Vetra, a CSZKA Moszkva korábbi trénere váltotta.

Játékosfronton a tavalyi harmadik helyezett egyértelműen erősödött: az ausztrál Kristi Harrower helyére a Fenerbahcétól szerződtetett amerikai Cappie Pondexter a nagy fogás, csakúgy, mint az idény közben a CSZKA Moszkva vezetőségével a port összerúgó Marija Sztyepanova megszerzése. Jekatyerinburgban összeállt a világ talán legjobban célzó dobógépezete: az amerikai Deanna Nolan, az ausztrál Penny Taylor, a lengyel Agnieszka Bibrzycka és Cappie Pondexter. A kiváló orosz Szvetlana Abroszimova, Natalja Vodopjanova, Okszana Rahmatulina trió alig kerül pályára. A fehérorosz Jelena Leucsankának is pusztán epizódszerep jut, s akkor még a New Yorkban hősként tisztelt Jelena Baranováról nem is szóltunk.

Igaz, ilyen együttesben minden játékpercet meg kell becsülni.

Az orosz sztárcsapat egyetlen vereséggel érkezett a final fourba: a sorozat egyik legjobb alakulata, a spanyol Ros Casares Valencia verte meg a csoportkörben 71–63-ra. Az a klub, amely odahaza egyszer legyőzte a Szpartak Moszkvát is a negyeddöntőben, s amely csak azért hiányzik a legjobb négyből, mert az odavezető úton mindkét orosz elitegységgel meg kellett mérkőznie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik