Zárt kapukra számítanak

JÁVOR PÉTERJÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2009.03.26. 23:41
Címkék

A kedd esti Békéscsaba–Ferenc város (0–1) NB II-es labdarúgómérkőzésen főleg a pályán kívül történtek a nagyobb izgalmak.

A józanabbul gondolkodók azért szurkolhattak, hogy ne sérüljön meg súlyosan senki a lelátón, ugyanis a 90 perc alatt több tucat kisebb és nagyobb hatású pirotechnikai eszközzel bombázta egymást a két szurkolótábor. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem akadt dolguk a mentősöknek.

„A vendégtábor létszáma előtt is értetlenül állunk – mondta Királyvári Károly, a békéscsabai klub ügyvezetője. – A ferencvárosiaknak kijelölt szektor kétezer embert képes befogadni. Szemmel láthatóan ott egy tűt sem lehetett volna leejteni, ám mi csak nyolcszázötven jegyet adtunk el.

A többiek hogyan jutottak be?”

Az ügyvezető egyetlen pozitívumról tudott számot adni: a bevétel nagyságáról. A jegybevétel meghaladta a másfél millió forintot, amit kiegészít a tv-közvetítés jogdíja, ami várhatóan félmilliót tesz ki. Ehhez jön még a csak erre a találkozóra szóló plusz 300 ezres reklámbevétel.

Több volt a rendező is a megszokotthoz képest, azonban aligha lehet elmondani róluk, hogy feladatuk magaslatán álltak. A meccs végén egy néző befutott a pályára, és fejest ugrott a ferencvárosi kapuba.

„Egy huszonéves srác pillanatok alatt képes átugrani az alacsony kerítést – reagált az ügyvezető. – Mire a rendezők fölocsúdtak és rámozdultak, már húszméteres előnye volt.”

A vezetők fontolgatják, hogy peres úton pénzt követelnek a „befutótól”, hiszen ő is hozzájárulhat ahhoz, hogy súlyosan megbüntessék a klubot.

Az MLSZ-ben kedden ül öszsze a fegyelmi bizottság. A testület bekéri a játékvezetői jegyzőkönyvet és a szövetségi ellenőr jelentését, továbbá öszszegyűjtik a sajtóban megjelenő valamennyi írást, s megnézik a tv-felvételeket. Nem jó előjel, hogy mindkét klub visszaeső, a Békéscsabának és a Ferencvárosnak is van korábbról szóló felfüggesztett büntetése, eszerint ha ez év március 31-ig bármilyen rendbontás részesei, zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk a következő meccset.

„Ez a büntetés most alighanem érvénybe lép – mondta Királyvári Károly. – Sőt, százezres nagyságrendű bírságra számíthatunk, és további zárt kapus meccsekre. Annyit még hozzátennék: sárga mellénnyel nem lehet kivédeni a szurkolói rendbontást, hiszen a rendezőknek nincs hatósági jogkörük, védekezési lehetőségük. Most örülnünk kell annak, hogy nem volt súlyos sérülés, de annak még inkább, hogy senki sem halt meg a stadionban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik