Főleg az első húsz percben játszott jól

P. GY. L.P. GY. L.
Vágólapra másolva!
2009.03.23. 23:25
Címkék

Vasárnap Sopronban női rangadót rendeztek: a házigazda MKB-Euroleasing Sopron remek játékkal 83–64-re győzte le a MiZo Pécs 2010 együttesét, így megnyerte a bajnoki alapszakaszt. A mérkőzés hőse a 17 pontot szerző Horti Dóra volt, aki a találkozó legkritikusabb pillanataiban vállalta a legtöbbet, elsősorban neki köszönhette a Sopron, hogy el tudott húzni az első félidőben.

Gondolta volna, hogy ilyen simán nyerik meg a rangadót? – kérdeztük a válogatott centert.

Semmiképpen. Nagyon kemény csatára és szoros eredményre számítottam, az utóbbi hetekben mutatott formánk nem adott okot a bizakodásra, hiszen Szegeden például ki is kaptunk.

Belülről is simának tűnt a mérkőzés?

Szerintem nem volt könnyű. A Pécs remek csapat, bármikor fel tud állni, akár húszpontos hátrányból is – ezért nem mehettünk biztosra akkor sem, amikor sikerült elhúznunk.

Mi volt a siker kulcsa?

Ismét csapatként működtünk, és a jó védekezés. Nekem sajnos volt két buta faultom, de a végén nélkülem is megoldották a feladatot a lányok. Jól jött ez a siker három húzós meccs után. Fontos volt a győzelem az önbizalmunk szempontjából is, hiszen nehéz feladatok előtt állunk. A hét végén a Magyar Kupában szeretnénk sikeresen szerepelni, utána pedig az Euroliga négyes döntője következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik