Lesz bajnokavatás?

SMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁSSMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
Ünneplésre készül az Alba Volán, története során tizedszer lehet bajnok. A címvédő dolgát megnehezítő Újpest egyik vezéralakja még harcos, edzője azonban lemondó hangulatban készül a párharc ötödik mérkőzésére.

Végső soron jól is jöhetett az a vereség.

Nincs ember az Alba Volán-drukkerek között, aki ne azt mondta volna a döntő előtt, hogy négy meccs alatt szeretne az újabb aranyéremhez jutni. De a kiírás miatt a tervezett ünneplés idegenben lett volna esedékes, az pedig mégsem az igazi. A kiváló Újpesttől kedd este elszenvedett vereség után a csapat összezárta a sorokat, és végre jól teljesített. Megnyerte (5–0-ra) a második, idegenben vívott mérkőzését is, előkészítve a terepet ahhoz, hogy szombaton megnyerhesse tizedik bajnoki címét. Még egy meccs a klubszezonból, újabb jegybevétel, ünneplés otthon: ránézésre tökéletes.

Csakhogy lesz egy hokimeccs is.

„Nagyjából húsz százalék sanszunk van a sikerre – lohasztotta rögtön a kedélyeket Pék György, az Újpest trénere. – Óriási bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy ismét győzni tudjunk, és ehhez a Volánnak is nagyon rossz napot kellene kifognia. Ezúttal is kulcsfontosságú lesz, hogy mi szerezzük-e az első gólt, hiszen a fehérváriak ellen egyik magyar csapatnak sincs sok esélye, ha hátrányba kerül. Ezért kezdünk mindig százszázalékos erőbedobással, hogy valahogy vezetéshez jussunk a mérkőzés elején. Mindenesetre a lelki előny a Volánnál van, és emiatt valószínűleg sokkal felszabadultabban tud majd játszani, ami megint csak nem nekünk kedvez. Persze a végsőkig harcolunk, együttesünk ereje eddig is abban rejlett, hogy végig nagyon akartak és egymásért küzdöttek a fiúk a jégen. Azonban a realitás az, hogy riválisunk lényegesen jobb csapat, és ez legutóbb be is bizonyosodott. A harmadik sorban ezúttal Roczanov Dezső kap lehetőséget Virág Csaba és Rafaj Attila mellett, a sérüléssel bajlódó Berta Ákos és Ján Zlocha pedig valószínűleg most is tudja vállalni a játékot.”

Érdekes módon a kollégában sem lobog a tűz.

„Ugyan máshogy volt eredetileg, pénteken csak délelőtt edzettünk, délután nem – kezdte Énekes Lajos, az Alba Volán edzője. – A tréningen érezni lehetett kis elégedettséget, jókedvet, szétszórtságot, de ez normális mértékű volt a negyedik mérkőzés győzelme után. Tokaji Viktor térde rendben van. Bár amikor ütközésnél ráesett a palánk tövére, valóban nagy ütés érte a bal térdkalácsát, a meccs után ráraktak egy nagy jegestömlőt, így ha nem is tökéletes a testrész, a csapatkapitány biztosan játszik. A sorokban nem tervezek változásokat, csak annyit, hogy a fiataloknál Hegyi Ádám helyett Tóth Adrián kezd, de mindenki szerepel majd. Nagy vonalakban ugyanolyan fegyelmezett, higgadt, türelmes játékot szeretnénk produkálni, mint legutóbb. Várjuk a mérkőzést.”

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó döntő ötödik meccsén is Robert Falkner lesz a vezetőbíró, két segítője pedig Bedő Péter és Németh Márton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik