Jobb később, mint soha

SZŰCS ANDRÁS, THÉKES ISTVÁNSZŰCS ANDRÁS, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2009.03.18. 00:22
Címkék
Az őszhöz képest sokkal jobban szerepel a sérülésektől tizedelt Szeged-Beton VE, amit több, erősebbnek vélt rivális otthonában kiharcolt döntetlen is jelez.

Kicsit ugyan késett a fellendülés, de csak bekövetkezett. Kásás Zoltán vezetőedző az új évre várta a dolgok jobbra fordulását, és bár tévedett kicsit, a tél végére tényleg nekilódult a Szeged-Beton VE.

Az ősszel már a Magyar Kupa negyeddöntőjében kiesett a csapat, ehhez jött még néhány vereség a bajnokságban, amelyek közül a Pécstől otthon kapott zakó a mélypontot jelentette Mikulás napján. A LEN-kupában viszont bejutott az elődöntőbe a Beton, és az első meccs már egyértelműen jó passzban találta a keretet. Merthogy a február végén, még az orosz Kazany ellen idegenben elért 10–10 előtt a Honvéd uszodájában is ugyanennyire végzett a társaság, pedig betegségek, kipontozódások, sérülések miatt a mérkőzés végén perceken át emberhátrányban játszott. Majd jött legutóbb a dupla forduló első napja és a Vasas ellen, szintén idegenben kivívott döntetlen. Szóval valami elkezdődött.

„Elődöm, Gyöngyösi András statikus játékot követelt a csapattól, és sok tekintetben igazat kell neki adnom, hiszen keretünk átlagéletkora harminc év körül mozog. Én viszont a dinamikus póló híve vagyok – árulta el Kásás Zoltán a csapat keddi sajtótájékoztatóján –, ezenkívül azt kértem a fiúktól, hogy a kapu előtt bátran vállalkozzanak. Tisztában vagyok vele, hogy a rossz beidegződéseken nehéz változtatni. Komlósi Péter például korábban tiszta helyzetekben is a passzolást választotta, újabban viszont hálószaggató gólokat is lő. Látszólag előreléptünk, de nem elégszünk meg ennyivel! Szeretnénk valami maradandót alkotni a tavasszal. A LEN-kupa elhódítása egyértelműen bizonyítaná, hogy jó úton járunk.”

Pedig továbbra sem teljes a csapat, legutóbb a két legfontosabb ember, Baksa László és Varga Tamás sérülés miatt nem játszhatott a Vasas ellen, de utóbbi máris fogadkozik.

„Az idegenben kiharcolt tíz tízes döntetlen bravúr a javából, ám Szegeden hasonlóan magas hőfokú mérkőzésre számítunk. Oroszország egyik legjobb csapata, a Kazany két éve már megnyerte a LEN-kupát, és most is ez a célja” – mondta a szegediek kétszeres olimpiai bajnoka, aki azt is megígérte, bár még nem teljes értékű harcos, fájhat bármennyire lábsérülése, szombaton – injekcióval vagy anélkül – vállalni fogja a játékot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik