Idegen focikultúrák között

K. K.K. K.
Vágólapra másolva!
2009.03.17. 00:29
Címkék

Noha a csoportbeosztás még nem készült el, kialakult a szeptemberi U20-as világbajnokság mezőnye: a 24 csapatos tornán a házigazda Egyiptom mellett további négy, afrikai országból érkező csapat, négy-négy dél-amerikai és közép-amerikai válogatott, a „vendég” Ausztráliát beszámítva négy ázsiai együttes, az óceániai zónából egy, valamint a magyarokkal együtt hat európai gárda verseng az elsőségért.

A prágai ifi Eb-n bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerző csapat immár új szakmai stábbal (Sisa Tibor helyett Wilco van Buuren és Zsivoczky Gyula irányítja a munkát), ám hasonló optimizmussal s elszántsággal készül az őszi eseményre. Az Eb-selejtezők, illetve a tavalyi torna egyik kulcsembere, a liverpooli Németh Krisztián az idén előbb bokafájdalom, majd arccsonttörés miatt hagyott ki heteket, de már teljes értékű edzést végez, és ha visszanyeri korábbi formáját, Egyiptomban is főszereplő lehet.

„A vb-re kijutó csapatok zömével még nem találkoztunk, ezért nem érdemes számolgatni és találgatni, mely riválisokkal lenne szerencsés összekerülni – vélekedett Németh Krisztián. – Azt mondom, a fejlődésünk szempontjából az lenne az optimális, ha különböző futballkultúrájú válogatottakkal mérkőznénk meg. Kíváncsi vagyok, mire lennénk képesek a brazil vagy éppen a kameruni együttessel szemben. Sokra hivatott társaság a miénk, és szeretnénk folytatni a tavalyi kitűnő produkciónkat. Szerintem reális esélyünk van, hogy az első ötbe kerüljünk, de azt mondom, a nagy bravúr, a bronzérem megszerzése sem lehetetlen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik