Kékek, lilák az aranyért

SMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁSSMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.12. 23:14
Címkék
Szerényen, de önbizalommal telve készülődik az Alba Volán és az Újpest a döntő első mecscsére, amelyre akár együtt is utaznának a két csapatot támogató szurkolók.

Békésen szervezkednek a táborok, szurkolók egyeztetnek az interneten, hogy miképpen tudnának péntek délután Budapestről Fehérvárra jutni, akár egy autóval, támogatott csapattól függetlenül. Merthogy EBEL-szereplésével az Alba Volán a fővárosban is gyűjtött drukkereket, akik az Újpest ellen vívandó fináléban aztán vagy kitartanak mellette, vagy a lakóhely alapján váltanak. A lényeg azonban ugyanaz marad: ott akarnak lenni a döntő első meccsén.

„Nem készülünk extrával, ha csak az nem számít annak, hogy megpróbáljuk tartani az utolsó mérkőzésünkön teljesített színvonalat, kicsit fegyelmezettebb védekezéssel – mondta Énekes Lajos, az Alba Volán ideiglenes edzője. – Sajnos van sérültünk, Fekete Dani fejét eltalálta a korong csütörtökön, de összevarrták a szemöldökét, és ha péntek délelőtt az átmozgatáson rendben lesz, játszik. A sorösszetételek nem változnak, a fiatal Tóth Adrián is a nevezettek között lesz, és úgy tervezem, hogy jégre is lép.”

A meccset Gebei Péter vezeti, aki vitathatatlanul a legjobb magyar bíró: még az is megesett az elődöntő idején, hogy utána sírtak a kirendelt bíróval elégedetlenek.

„Természetesen az Alba Volán ellen máshogy játszunk, mint ahogy eddig, aztán kiderül, hogy jól tesszük-e – kezdte Pék György, az Újpest vezetőedzője. – Sérültünk, hála Istennek, nincs, illetve Borbás Gergely térde fáj, megroppant kicsit, amikor Igor Rufus ráesett edzésen, de szerintem ő is rendbe jön a meccsre. Annyi változás lesz a csapatban, hogy Németh Péter felmegy az első sorba, amúgy háromsorozunk továbbra is. A játékosoknak egyéni céljaik vannak, többen hajtanak azért, hogy válogatottak legyenek, és tudnék mondani legalább két embert, aki nagyon megérdemelné, hogy behívják – ezt is szeretnénk bizonyítani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik