Görbicz és Vérten nélkül gyakorolt az ETO

IHÁSZ BÁLINT, SIMON JÓZSEFIHÁSZ BÁLINT, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.03.11. 23:49
Címkék

A Fáy utcában már a vasárnapi, Krim Ljubljana elleni BL-középdöntős összecsapásra gyakorolt szerdán a Győri Audi, amelyből ezúttal hiányzott a sérült Görbicz Anita és Vérten Orsolya.

„A múlt hét végén, a válogatott mérkőzései után megfájdult a derekam, s csapatorvosunk, Balogh Péter doktor tanácsára néhány napig kihagytam az edzéseket, a Vasas elleni meccsre el sem utaztam – mondta Görbicz Anita. – Szerencsére a pihenés jót tett, csütörtökön mehetek edzésre, vasárnap a Ljubljana ellen pedig feltétlenül szeretnék játszani, és persze győzni, hiszen ez a legfontosabb.”

A bajnoki mérkőzés rangadó is lehetett volna, ha a húsz-huszonöt évvel ezelőtti angyalföldi együtteshez hasonló tudású csapat lép pályára a hazaiaknál. Csakhogy a Vasas kézilabdázói – miként az első osztályban szereplő női együttesek többsége – immár évek óta jelentős pénzügyi nehézségekkel küzd, szinte a létéért harcol. A lelkes, jobb sorsra érdemes piros-kékek Papp György edző vezetésével ma nem tűzhetnek ki maguk elé más célt, mint a bennmaradást az NB I-ben. Csakhogy ehhez is több támogatásra, erősebb keretre lenne szükség.

A Vasas a tizedik percig csupán kétszer talált be Pálinger Katalin kapujába. A vendégek lendületesen és eredményesen kezdték a mérkőzést, míg a Vasas fiatal játékosai kissé megilletődötten játszottak.

A papírforma szerint alakuló mérkőzés legfőbb érdekessége az volt, hogy az első félidő közepén Konkoly Csaba edző pályára küldte csapata új szerzeményét, a brazil válogatott Eduarda Amorimot, aki a hét elején még kisebb húzódással bajlódott. A Szkopjéból érkező balátlövő bemutatkozása remekül sikerült, jól megértette magát az összeszokott, egységes győriekkel, fegyelmezetten és erőszakosan védekezett, valamint támadásban is hasznosan játszott, két gólt szerzett. A hazaiak szurkolói is megtapsolták Katarina Mraviková és Gabriela Rotis-Nagy látványos góljait, valamint Pálinger egy-egy bravúrját. A Győr könnyed győzelemmel hangolt a vasárnapi BL-csatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik