Kanajeva remekelt

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 01:22
Címkék

„Ó, csak nagyon megköszönte”– adta meg a választ a magyarszövetségi kapitány, Berek Irina arra a kérdésünkre, mit üzent neki Jevgenyija Kanajeva a kötélgyakorlata után. Természetesen a zsűri soraiban is helyet foglaló kapitány nem egy apró hibától tekintett el, csupán hatalmas mosoly kíséretében figyelmeztette Peking olimpiai bajnoknőjét, rossz pódiumra állt. A 18 éves orosz hölgy egy kicsit ugyan zavarba jött tévedésén, ám a közjáték sem tudta kibillenteni fantasztikus formájából.

A fináléba a szalag kivételével – ott meg kellett elégednie a második legjobb pontszámmal – az első helyen kvalifikálta magát, így a ritmikus gimnasztikában jártasakat leginkább az foglalkoztatta, vasárnap mind a négy arany Kanajeva nyakába kerül-e. Három szer után még úgy tűnt, igen... Ám a honfitárs, Vera Szeszina keresztülhúzta a számítást. A nyúlánk hölgy hibátlan gyakorlatot mutatott be, és a nap legmagasabb pontszámával (28.200) megszerezte az elsőséget. „Szalaggal is kiadtam magamból a maximumot – replikált a történtekre avilágkupán három elsőséget begyűjtő Kanajeva, majd szerényen folytatta: – Összességében ugyan elégedett vagyok a produkcióimmal, mégis maradt bennem némi hiányzérzet.”

Az elégedettség érzése nagyon távol áll a ritmikus gimnasztika jelenlegi legjobbjától, amin nem is kell csodálkoznunk, elvégre edzője, Vera Setelbaums közismerten maximalista. A Papp László Budapest Sportarénában rendezett versenyt röviden így összegezte: „Ezt vártam.”

Berek Irina is nagyjából ilyen szereplést remélt Vass Dórától, bár az Óbuda sportolója nem hitte volna, hogy mind a négy szerrel ott lesz a legjobb nyolc között. Azt meg főleg nem, hogy túlszárnyalja szombati teljesítményét. Kötéllel kettőt, míg a többi szerrel egyet lépett előre a selejtezőbeli eredményéhez képest, így karikával az ötödik helyet érte el, a többivel pedig hatodikként zárt. „A kötélgyakorlatom meglepően jóra sikerült. Igaz, hogy karikával értem el a legjobb eredményt, de még az sem volt az igazi” – tette hozzá Vass.

Ugyan érmet a junior és a felnőtt kéziszercsapat sem szerzett, a látottak bizakodásra adnak okot, ugyanis az idősebbeknek még a szeptemberi vb-ig van idejük gyakorolni. A valódi célról, Londonról nem is beszélve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik