Vass Dóra minden szeren a fináléban

REUBL CSILLAREUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2009.03.08. 00:24
Címkék

Azon a bal spiccen még javítani kell – legalábbis er­ről árulkodott Tatjana Grip­kova, Vass Dóra jelenlegi segí­tőjének mozdulata, amint ta­nít­ványa megfeszített lábfejét paskolta. Majd újbóli figyelmeztetés, ezúttal a fejtartásán talált kivetnivalót az orosz mester. „Nagyon precíz és rendkívüli szakember – vallja róla az Óbuda versenyzője, majd hoz­záteszi: – Tatjana nem Magyarországon él, s amikor velem tud lenni, még nagyobb a bizonyítási vágy bennem.”

A pluszmotiváció az utolsó, azaz a negyedik sze­rig is kitartott, és amint a labdával a kezében kisétált a csinos magyar hölgy, a néha kissé morcos tréner azonnal a nyakába borult. „Nagyon, na­gyon szép volt” – követte az öle­lést a némi akcentussal vegyített dicséret. Ki is járt neki, elvégre a III. Kerület egyé­ni versenyzője – egye­düli magyarként – ott lesz a fináléban, ráadásul mind a négy szeren. „A lab­da­gya­kor­latom sikerült a legjobban, de még ez sem tökéletes, a sza­lagról nem is beszélve, hi­szen ott egy kis rontás is becsúszott. A legjobban annak örülök, hogy az azeri Anna Gurbanovát sikerült megelőznöm, erre eddig nem volt példa” – nyugtázta kissé fáradtan a nap történéseit két szignálás között Vass.

A felnőttek versenyében mindenképpen említésre méltó a pekingi olimpia arany­érmese, az orosz Jevgenyija Kanajeva produkciója, aki szinte a sportág egyedüli ural­kodójává vált: három sze­ren elsőként, egyen pe­dig honfitársnője mögött má­so­dikként kvalifikálta magát a döntőbe.

De maradjunk a magyar hölgyeknél, elvégre csapat­ban is érdekelve voltak a mieink. Bár a fináléba ke­rülés egy pillanatig sem le­he­tett kérdéses a kéziszer-vá­lo­gatottnál – összesen öt csapat indult a megméretésen – Kovács Andrea, a válogatott edzője sze­rint csupán az a cél, hogy az ifjú lányok rutint szerezzenek, és érezzék a nagy viadalok nyomását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik