Fokozódnak az izgalmak

SMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁSSMAHULYA ÁDÁM, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.02.19. 06:26
Címkék
Közeledik a jégkorong ob I középszakaszának vége, egyre több mérkőzés minősül rangadónak. A hátralévő három fordulóban három jelentős, tétre menő összecsapást rendeznek. Az erőviszonyok és az eddig lejátszott meccsek alapján szinte lehetetlen megjósolni, a dobogósok közül ki melyik helyen végez, s ki kerüli el a „nagy” Volánt az elődöntőben.

Még három forduló van hátra a magyar hokibajnokság középszakaszából, aztán a középdöntővel kezdetét veszi a jóval izgalmasabb egyenes kieséses rész. Igaz, az addig hátralévő három kör sem ígérkezik unalmasnak. Sőt!

Jelen állás szerint mindhárom dobogós csapat, az NZ Stars, az Újpest és a Dunaújváros is első lehet. Nagy csata várható a második pozícióért is, mivel a harmadik helyezett, nagy valószínűséggel a „nagy” Volánnal kerül össze az elődöntőben. (A versenykiírás szerint a középszakaszban a legrosszabb helyen záró csapattal találkozik a címvédő). Márpedig az EBEL-szereplő Volán elleni párharc nem lesz könnyű – óriási szenzáció lenne, ha a bajnok nem jutna be a fináléba, tegyük hozzá, az is, ha a bajnokság végén nem védenék meg címüket a fehérváriak.

Az izgalmakat tovább fokozza, hogy az említett három csapat mindegyike játszik még egymással. A Stars mindkét rangadóján vendég lesz, ráadásul az Újpest pályáján eddig nyeretlen, az Acélbikák viszont mindkét fontos meccsüket hazai jégen játsszák le, a középszakaszban még pont nélküli „kis” Volán idegenbeli legyőzése pedig elméletileg nem jelenthet gondot, még akkor sem, ha már néhány EBEL-játékos is szerepelhet Kóger István együttesében.

Most pedig egy kis matematika. Ha az utolsó fordulóig a két IV. kerületi gárda csak egy meccset nyer meg, míg az Újváros mindkettőt behúzza, akkor az utolsó körben a DAB–Stars találkozó dönt a harmadik helyről – feltéve persze, hogy az Újpest legyőzi a Miskolcot. Ez a találkozó azért is lenne pikáns, mert a Mol Liga elődöntőt érő negyedik helyéért is ez a két gárda küzdött egymással. Igaz, tipikusan „magyaros” volt a megoldás, hiszen akkor is volt a végén egy DAB–Stars mérkőzés – amely a hazaiak sikerét hozta –, ám a versenybíróság előbb aFejér megyeieknek adta, majd elvette a korábbi, HC Csíkszereda elleni, túl sok légiós szerepeltetése miattmegóvott meccset. Azaz a DAB nem sokra ment a Stars legyőzésével. Ilyen fordulat ezúttal nem várható, a Dunaújváros sorsa saját kezében van, kérdés, tud-e élni a lehetőséggel.

A február 27-én kezdődő rájátszással kapcsolatban Lévai József, a versenybíróság elnöke elmondta: a középdöntőben az első két meccset a jobb középszakaszhelyezésű klub pályáján játsszák, az elődöntőben és a fináléban viszont egyszer otthon, egyszer idegenben lép jégre a kedvezőbb pozícióban lévő együttes, nem kétmeccsenként költöznek a csapatok. A középdöntő két, az elődöntő három, míg a döntő négy nyert meccsig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik