Most Nate Robinson volt a Superman

FAZEKASZOLTÁN FAZEKASZOLTÁNFAZEKASZOLTÁN FAZEKASZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 23:11
Címkék
A látványé volt a főszerep az észak-amerikai profi bajnokság 58. All Star-hétvégéjének második napján, amely során az ügyességi, a hárompontosdobó- és a zsákolóversenyre irányult a figyelem Phoenixben. Utóbbit az apró termetű Nate Robinson nyerte meg – a címvédő Dwight Howardot átugorva.

„I love this game” – hirdeti az NBA szlogenje, amelyet a ligát népszerűsítő rövidfilmekben szerte a világban lehet nézni a televíziókban és az óriásposztereken. „Szeretem ezt a játékot” – gondolták sokan, főleg azok, akik élőben, az US Airways Centerben kísérték figyelemmel a gála középső napjának eseményeit, amelynek csúcsrendezvénye természetesen ezúttal is a zsákolóverseny volt. Az indulók személye – Rudy Fernández, J. R. Smith, Nate Robinson és a címvédő Dwight Howard – garanciát jelentett arra, hogy a viadal most sem fog szűkölködni látvány-elemekben, s így is lett. Howard biztos befutónak tűnt, miután két tökéletes kísérletet mutatott be, de hogy az Orlando Magic centere – aki tavaly Supermannek öltözve és köpenyben zsákolva hódította el a győztesnek járó trófeát – mégsem győzött, abban ő maga is nagy szerepet játszott. Nate Robinson ugyanis éppen őt használta „kelléknek” a produkciójához, amely 2006 után ismét meghozta számára a sikert. A New York Knicks mindössze 175 centiméterre nőtt hátvédjének mutatványa elhomályosította a többi induló zsákolását. A 24 éves rugólábú játékos győztes zsákolása során egyszerűen átugrotta a 211 centis Howardot, aki négy méterre álldogált a gyűrűtől. A gyönyörű „húzást” az SMS-en és interneten szavazók is értékelték, 52 százalékuk ugyanis Robinsonra voksolt.

„Pénteken a liftben kérdeztem meg Dwightot, segítene-e nekem az egyik húzásnál. Egyből rávágta: persze. Először azt hittem, viccel, de tényleg belement. Igazi sportember” – mondta el az utolsó zsákolás előéletét Robinson.

„Az egész hétvége a szórakozásé, a szórakoztatásé, így aztán boldogan segítettem Nate-nek. A szurkolók imádták, és ez így van rendjén” – fogalmazott a trónfosztott Howard.

Két év után új győztest avattak a hárompontosdobó-versenyben, amelyet a Jason Kapono uralkodásának véget vető Daequan Cook, a Miami Heat hátvédje nyert meg hosszabbítást követően. Az ügyességi versenyben Derrick Rose (Chicago Bulls) bizonyult a legjobbnak, aki a fináléban Devin Harrist győzte le 4.4 másodperccel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik